Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΜΑΚΑΡΟΝΟΤΕΡΑΣ


Church of the Flying Spaghetti Monster

Party μασκέ
Σάββατο 26 Φεβ 10 μ.μ.
bar Indigo

πλατεία Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους 80

Το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας δημιούργησε τον κόσμο,
αλλά σήμερα η γη κινδυνεύει από την υπερθέρμανση
εξαιτίας της εξαφάνισης των πειρατών!


Ντυθείτε πειρατές
κι ελάτε να χορέψουμε
για τη σωτηρία του πλανήτη!


Είσοδος ελεύθερη

Ένωση Άθεων
www.atheia.gr


*Για όσους έχουν facebook, και
event στο facebook.*


Το ιστορικό του FSM για όσους δεν γνωρίζουν έχει ως εξής:

Τον Ιούνιο του 2005 το συμβούλιο εκπαίδευσης του Κάνσας (ΗΠΑ) αποφάσισε να διδάσκεται στα σχολεία, μαζί με την εξέλιξη, η θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού (intelligent design) ως επιστημονική θεωρία. Το σκεπτικό του ευφυούς σχεδιασμού είναι περίπου ότι "ένας κόσμος τόσο περίπλοκος αποκλείεται να δημιουργήθηκε τυχαία, επομένως υπάρχει ένα ευφυές ον που τον σχεδίασε". Αυτό το σκεπτικό είναι τελείως αστήρικτο επιστημονικά και αποτελεί απλώς συγκαλυμμένη πίστη στο θεό. Καθένας είναι ελεύθερος να πιστέψει στο θεό ή όχι, αλλά το να παρουσιάζεται η πίστη αυτή ως "επιστημονική θεωρία" είναι καθαρή απάτη και υποκρισία.

Ως αντίδραση στο γεγονός αυτό ένας αμερικανός πολίτης, ο Μπόμπυ Χέντερσον, έστειλε μία ανοιχτή επιστολή στο Συμβούλιο εκπαίδευσης του Κάνσας, όπου υποστήριζε πως το σύμπαν δημιουργήθηκε από ένα μπόγο μακαρόνια και δύο κεφτέδες, το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας, και απαίτησε η αυτή η εκδοχή της Δημιουργίας να διδάσκεται μαζί με τη θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού και την Εξέλιξη. Από το επεισόδιο αυτό ξεπήδησε ολόκληρο το κίνημα της "θρησκείας" του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος.

Μέρος του "δόγματος" είναι ότι η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας του πλανήτη μας οφείλεται στην εξαφάνιση των πειρατών. Αυτό είναι απόλυτα "λογικό" διότι αν δούμε τα διαγράμματα της παγκόσμιας θερμοκρασίας και του αριθμού των πειρατών, παρατηρούμε ότι είναι αντιστρόφως ανάλογα. Με αυτή την αφορμή λοιπόν, στο πάρτυ που θα κάνουμε όποιος θέλει μπορεί να ντυθεί πειρατής, για να βοηθήσει να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Θα τελεστεί χορευτική δέηση στην οποία θα χοροστατήσουν ειδικευμένοι χορευτικοί αρχιερείς, υπό τους ήχους κατανυκτικών ψαλμών και τροπαρίων με παραδοσιακή πειρατική θεματολογία.

Όσοι πιστοί χορέψατε!

21 σχόλια:

athinovio είπε...

Ο δογματισμός δεν είναι ίδιον των επιστημόνων, όμως ίσως σε αυτή την περίπτωση να συμβαίνει ακριβώς αυτό. Ούτε ο πιο διακεκριμένος επιστήμονας δεν έχει αποδείξεις για την μη ύπαρξη θεού, ούτε για το πως άρχισαν όλα.

Το να απαιτεί κανείς να διδάσκεται μόνο η εξελικτική θεωρία ανήκει στην κατηγορία της λογοκρισίας, αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορούνται οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, δικαίως μεν, μην κάνουμε τα ίδια που κοροιδεύουμε δε.

athinovio είπε...

Επίσης το να γελοιποιεί κανείς τις πεποιθήσεις των άλλων, απλά και μόνο επειδή τον βρίσκουν αντίθετο, είναι κάτι που κρατικά δεν θα πρέπει να συμβαίνει.
Έχει ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει χωρίς να πληρώνει για αυτό με κοροϊδίες και χλεύη?

Αόρατη Μελάνη είπε...

Αθηνόβιο, δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική λες ότι θα πρέπει να αποδείξουμε την ανυπαρξία θεού.

Απέδειξε κανείς την ανυπαρξία νεραϊδών? Όχι. Μπορεί να την αποδείξει? Όχι. Μήπως λοιπόν πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά ως επιστημονική θεωρία ότι υπάρχουν νεράιδες?

Διδάσκουμε ως γνώση μόνον όσα έχουμε αποδείξει, και ως επιστημονική θεωρία μόνον όσα βασίζονται σε λογικές ενδείξεις. Η πίστη στο θεό δεν βασίζεται σε λογικές ενδείξεις. Επομένως δεν είναι σωστό να την διδάσκουμε ως επιστημονική θεωρία, ούτε ως γνώση.


Όσο για την "χλεύη", ας μάθουν οι θρήσκοι να ανέχονται και λίγο χιούμορ, δεν θα τους βλάψει. Αρκεί τόσες χιλιάδες χρόνια που ήμασταν αναγκασμένοι να σεβόμαστε έναν παραλογισμό.

Ας λατρέψουν τους θεούς τους όπου και όπως θέλουν, αλλά ας μην το πλασάσουν αυτό ως "επιστήμη", και ας μην απαιτούν από τους άλλους να επιδεικνύουν σεβασμό σε μια αστήρικτη πεποίθηση.

Στην τελική, ας κάνουν και αυτοί χιούμορ με τον αθεϊσμό! (που όντως πολλοί το κάνουν).

aerostatik είπε...

η αόρατη ροζ μονόκερως υστερεί στα party...

Αόρατη Μελάνη είπε...

Η Αόρατη Ροζ Μονόκερος σοφά πράττοντας συμπράττει με το Μακαρονοτέρας στο εν λόγω πάρτυ, όπως αναφέρω και στο σημερινώ άρτι αναρτηθέν σχετικό κήρυγμα, ως καθ' ύλη αρμοδία.

athinovio είπε...

Κοίτα, δεν είπα ότι πρέπει να αποδείξετε τίποτα, απλά να ΣΕΒΕΣΤΕ την πίστη των άλλων.

Άλλωστε πέφτοντας στα ίδια σφάλματα με τους ιερείς δε νομίζω να πετύχετε τίποτα. Μην ξεχνάς ότι ο δογματισμός είναι που γελοιοποίησε και περιθωριοποίησε τις θρησκείες, εξ αρχής.

Live and let believe!

Αόρατη Μελάνη είπε...

Είπες ότι "ούτε ο πιο διακεκριμένος επιστήμονας δεν έχει αποδείξεις για την μη ύπαρξη θεού", πράγμα που σημαίνει ότι για να ΜΗΝ διδάσκεται ο ευφυής σχεδιασμός ως "επιστημονική θεωρία" ζητάς να σου αποδείξουν ότι δεν υπάρχει θεός, πράγμα αδύνατον αφενός και άσχετο αφετέρου.

Δεν είναι λογικό να διδάσκουμε στα σχολεία ως αλήθεια και γνώση οτιδήποτε ΔΕΝ μπορούμε να αποδείξουμε ότι ΔΕΝ ισχύει. Με τη λογική αυτή, να διδάξουμε και αστρολογία και φενγκ σούι και ξεμάτιασμα και εξορκισμό φαντασμάτων. Είναι σοβαρό αυτό?

Εϊπες επίσης: "το να απαιτεί κανείς να διδάσκεται μόνο η εξελικτική θεωρία ανήκει στην κατηγορία της λογοκρισίας". Πρώτον η εξέλιξη δεν είναι "θεωρία", είναι ένα διαπιστωμένο και αναμφισβήτητο φυσικό φαινόμενο. Έχει διαπιστωθεί από παλαιοντολογικά ευρήματα, παρατηρήσεις πεδίου και πειράματα σε εργαστήρια. Επομένως είναι αντικειμενική γνώση.

Οι μηχανισμοί της εξέλιξης δεν είναι όλοι γνωστοί ακόμη, κι εκεί υπάρχουν όντως διάφορες θεωρίες, οι οποίες όμως σε αντίθεση με τον ευφυή σχεδιασμό είναι επιστημονικές, δηλαδή έχουν λογική βάση και στηρίζονται σε ενδείξεις από τα στοιχεία που διαθέτουμε. Ο ευφυής σχεδιασμός δεν έχει καμμιά λογική βάση. Είναι συγκαλυμμένη πίστη στο θεό που πλασάρεται ως επιστημονική θεωρία, κι εγώ αυτό το θεωρώ πρόστυχο.

Αν θέλουν κάποιοι να διδάσκονται θρησκευτικά, ωραία, να το πουν ευθέως, και όχι να τα καμουφλάρουν ως τάχα δήθεν "επιστήμη". Λίγη στοιχειώδης εντιμότητα επιτέλους!

Για τα άλλα που λες:

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σεβαστώ κάτι που θεωρώ παράλογο. Σέβομαι τον άνθρωπο αλλά όχι την πεποίθηση. Αν σκάσει ξαφνικά ένας τύπος που θα σου πει ότι τον κόσμο τον έπλασε μια ιπτάμενη μακαρονάδα και θα το εννοεί, θα σεβαστείς την πεποίθησή του? Ή μήπως θα τον θεωρήσεις γραφικό? Ε για μένα η πεποίθηση των θρήσκων ότι ένα ον που λέγεται "θεός" δημιούργησε τον κόσμο είναι εξίσου γραφική. Τι να κάνουμε? Δεν βλέπουμε όλοι τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο.

Κι επιπλέον, από πότε το χιούμορ είναι έλλειψη σεβασμού? Επιτρέπεται να αστειευόμαστε με την πολιτική, με τις φυλές και τα έθνη, με το κάθε τι στον κόσμο, αλλά όχι με τη θρησκεία? Συγγνώμη αλλά το βρίσκω κομπλεξικό αυτό. Κάποιος σας κοροϊδεύει, οκέι, κοροιδέψτε τον κι εσείς, γελάστε μαζί του, ανασηκώστε τους ώμους και ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Μάθετε να ζείτε με αυτό.

Αρκετά σεβάστηκα έναν παραλογισμό τόσα χρόνια, φιλώντας χέρια παπάδων και παπαγαλίζοντας προσευχές στο σχολείο. Ας είναι και οι θρήσκοι λίγο πιο διακριτικοί, αν θέλουν σεβασμό.

Όσο για το live and let believe, το πάρτυ μας δεν εμποδίζει κανέναν να πιστέψει. Believe and let live.

athinovio είπε...

Απαγορεύεται η πίστη?

Η πεποίθηση χαρακτηρίζει τον άνθρωπο, άρα δεν μπορείς να σέβεσαι το ένα χωρίς το άλλο.

Το να είναι κανείς απόλυτος εγκυμονεί κινδύνους.
Όπως πχ να ταυτιστεί η αθεΐα με κάτι αστείο όπως μία ιπτάμενη μακαρονάδα, τη στιγμή που εξ αρχής η πρόθεση είναι να ταυτιστεί η παράλογη εκκλησία με αυτό. Αθεία = ιπτάμενη μακαρονάδα. Κρίμα δεν είναι?
Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι κατά της αθεΐας αλλά κατά του φανατισμού, από τη μία πλευρά ή την άλλη. Ο φανατισμός είναι που θέλουμε να γλιτώσουμε, έτσι δεν είναι? Η ελευθερία στη σκέψη και στην πίστη.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Η πίστη δεν απαγορεύεται, ούτε μπορεί να απαγορευτεί, ούτε προτείνω να απαγορευτεί.

Λέω απλώς ότι η πίστη μπορεί να γίνει αντικείμενο σάτιρας, όπως και κάθε τι άλλο σε αυτόν τον κόσμο.

Και η αθεϊα είναι αντικείμενο σάτιρας, ακόμη και χλεύεης. Με μια πρόχειρη αναζήτηση για jokes about atheist βρήκα ένα σωρό σελίδες που κοροϊδεύουν τους άθεους. Η σάτιρα είναι ωραίο πράγμα: εκτονώνει την ένταση, η οποία διαφορετικά ίσως κατέληγε σε βία.

Νομίζω ότι θα είναι καλό να μάθουμε όλοι να δεχόμαστε τη σάτιρα. Ακόμη και ο Νταλάρας αναγκάζεται να ζει στον ίδιο πλανήτη με τον Πανούση. :)

Όσο για την ταύτιση με μια μακαρονάδα, εμένα προσωπικά δε με χαλάει. Ιδίως αν είναι με μπόλικο τυρί! :)

xarxar είπε...

athinovio, άλλα αντ'άλλων ως συνήθως; Σεβάσου τον άλλο, όχι τα πιστεύω του. Αυτά ας φροντίσει να τα τεκμηριώσει, ειδάλλως λίγο χιούμορ δε βλάπτει! Επιτέλους αν θέλεις να επισημάνεις κάτι ξεκίνα κι εσύ να το υποστηρίζεις με επιχειρήματα όχι με προσωπικές θέσεις...

athinovio είπε...

xarxar
που είδες την επίθεση?
χαρακτήρισα εγώ κανέναν?
Πάλι?
Απλά εξέφρασα την πεποίθηση ότι τέτοιες κινήσεις...τέλος πάντων την πεποιθηση που εξέφρασα, όχι κατά των άθεων ούτε κατά της μελάνης, προφανέστατα.

χαρχαρ, χαλάρωσε λίγο.

xarxar είπε...

Όταν πετάς ανεδαφικές κορώνες τύπου "Απαγορεύεται η πίστη?", που συνηθίζονται σε άλλου "είδους" blogs δε νομίζω ότι δικαιούσαι να λες ότι εσύ είσαι ήρεμη και χαλαρή...

Αόρατη Μελάνη είπε...

Παιδιά, όχι καυγά σε ξένον αχυρώνα, παρακαλώ. Ό,τι έχετε να πείτε ήρεμα κι ευγενικά.

Χαρχάρ έχει ένα δίκιο η Αθηνά, το "αλλα αντ' άλλων ως συνήθως" είναι προσωπική απαξίωση προς την ίδια. Αντί να απαντήσεις στο σχόλιό της, απαξίωσες την ίδια.

Όσο κι αν διαφωνώ μαζί της, την καταλαβαίνω: για εκείνην η θρησκεία είναι κάτι τρομερά πολύτιμο, μια υψηλή αξία που θα έπρεπε να είναι υπεράνω σάτιρας, ανέγγιχτη από οποιονδήποτε. Είτε έχει δίκιο είτε άδικο, είναι δύσκολο να δεχτεί ότι μπορεί να είναι και αλλιώς.

Σας παρακαλώ κρατήστε χαμηλά τους τόνους, γιατί δεν έχω διάθεση να μαζεύω μαδημένα φτερά και πούπουλα. :)

athinovio είπε...

Δεν είναι η θρησκεία κάτι το τρομερά πολύτιμο, όσο η ευπρέπεια και ο σεβασμός. Ναι είμαι συντηρητητική (προφανέστατα)όμως αυτό που βάζω πάνω από όλα είναι η ειρηνική συνύπαρξη, πράμγα που η χλεύη και ο φανατισμός δεν ενισχύει.
Προφανώς ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία και η αρτηριοσκληρωτική ακαμψία είναι χαρακτηρηστικά των θρησκειών, όμως θα λυπόμουν πάρα πολύ ανθρώπους που είναι ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί να κάνουν τα ίδια επικοινωνιακά λάθη.

athinovio είπε...

xarxar
είσαι το ίδιο "βαμμένος" όπως οι παπάδες, αν και προς την αντίθετη κατεύθυνση και αυτό είναι που δε μου αρέσει στη στάση σου.
Από την άλλη μεριά, δικό σου δικαίωμα και πρόβλημα.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Βρε Αθηνά, η σάτιρα και το χιούμορ δεν έιναι δείγμα μισαλλοδοξίας. Όταν ο Χάρυ Κλυν σατιρίζει την κυβέρνηση ή ο Τζίμης Πανούσης σατιρίζει την θρησκεία, κανείς δεν μιλά για μισαλλοδοξία και αρτηριοσκλήρωση.

Δεν μισώ τους αλλόδοξους, απλώς βρίσκω αφελείς τις πεποιθήσεις τους και τις σατιρίζω. Ελευθερία λόγου λέγεται αυτό, δεν είναι χλεύη ούτε φανατισμός.

Τέλος πάντων, το βλέπουμε διαφορετικά, δεν πειράζει. Ευτυχώς υπάρχει χώρος για όλους μας στον κόσμο. :)

xarxar είπε...

Συγγνώμη Μελάνη έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι unfair ad hominem, με την έννοια ότι αυτό που λέω έχει βάση σε μια παλιά μας συζήτηση με το athinovio στου Διαγόρα όπου πάλευε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα που είχε δηλώσει, αποφεύγοντας συνεχώς να απαντήσει στα ίδια ερωτήματα που της έθεταν πολλοί συνομιλητές της ανάρτησης. Τελικά την κοπάνησε αφού μας ...κάλεσε να τα πούμε στο blog της για το ίδιο θέμα (λέγε με και χρειάζομαι επισκέψεις). Εδώ - κατά τη γνώμη μου - έκανε το ίδιο κυνηγώντας αχυράνθρωπους, χωρίς να της "επιτεθεί" κιόλας κανένας... εκεί αναφερόταν το "ως συνήθως". Απλά νομίζω ότι δεν καταλαβαίνει ότι με αυτές τις υπερβολές ακούγεται εξίσου φανατισμένη.

Υ.Γ. Ιδού και η ανάρτηση
https://diagoras.wordpress.com/2010/09/17/birthdays/

Vam33 είπε...

Απίθανη θεωρία δεν την γνώριζα.Μπορεί να περάσω απο το πάρτι!

athinovio είπε...

xarxar
νομίζεις ότι εκθέτεις εμένα, όμως η δική σου αδιαλλαξία και χυδαία συμπεριφορά είναι επίσης φανερή σε εκείνον τον τσακωμό.
Είναι, φαίνεται, συνήθειά σου να πέφτεις χαμηλά όταν διαφωνείς με κάποιον.
Σε λίγο θα φωνάξεις και τη μαμά σου...

Να μην ξεχνάς ότι τόσο αυτάρεσκα εδήλωσες (στη συνέχεια του τσακωμού στο δικό μου μπλογκ) ότι οι άθεοι είναι πιο έξυπνοι και πιο μορφωμένοι! Πόσο ανοιχτόμυαλος, αλήθεια, λες και η μόρφωση δεν είναι καθαρά θέμα οικονομικής κατάστασης...
Πόση υπεροψία, ίση και μεγαλύτερη των ιερέων, να τοποθετείς τον εαυτό σου σε μία ελίτ και να βλογάς τα γένια σου!

Αν θες να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση, ας μην το κάνουμε εδώ, έλα από το καζάνι ή όπου αλλού θέλεις.

xarxar είπε...

Καλά καλά, θα ήταν χρήσιμο να προσφέρεις και αποδείξεις σε αυτά δε νομίζεις; Ειδικά όντα όλα αυτά τα είπες εσύ, όχι εγώ... σε είδαμε και στου Διαγόρα...στο blog σου δεν έρχομαι όσο δεν απαντάς στις από 09/2010 ερωτήσεις που σου τέθηκαν από μένα, το Διαγόρα, το ΓτΙ, το Cyrus, τον ChrisMySly, τον Batcic, τον Αντρίκο, τον Αντώνη, τον Mastor, το Nilo, τον Αεροχείμαρρο, τον Κόμη κ.ά που μπορεί να ξεχνάω και εσύ "έστριψες"...συγγνώμη για το συνεχόμενο off-topic Μελάνη, αλλά με ξέρεις δεν μπορώ να μην απαντήσω...

Αόρατη Μελάνη είπε...

Ωραία, αφού εσύ δεν μπορείς να μην απαντήσεις και η Αθηνά δεν μπορεί να μην ανταπαντήσει, κλειδώνω τα σχόλια.

Να πάτε να τα πείτε αλλού.