Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ

Το σπίτι μου είναι στον πέμπτο όροφο, πάνω σε ύψωμα, διαμπερές. Από το μπαλκόνι της κουζίνας μου βλέπω την Πάρνηθα, από το μπαλκόνι του σαλονιού την Πεντέλη.

Απολαύστε μαζί μου το θέαμα.

Νύχτα στην Πάρνηθα, Αύγουστος 2007


Ανατολή πίσω από την Πεντέλη, Αύγουστος 2009




.
.
ΩΣ ΠΟΤΕ :::
.
.

16 σχόλια:

helensotiriadis είπε...

άντε πάλι....

τι ηλίθια πολιτεία.

Fremendog είπε...

Η ανικανότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όρια. Είναι να απορεί κανείς ρε Αόρατη Μελάνη: πώς είναι δυνατόν οι συμπολίτες μας να επέλεξαν ξανά Καραμανλή μετά απ' όσα έγιναν στην Πελοπόννησο το 2007; Οι τύποι είναι επικίνδυνοι!

EvanT είπε...

Τι εννοείς "πώς"; Αφού μοιράσαν τριχίλιαρα αβέρτα.

Κι όσο για την ερώτησή σου, Μελάνι μου, και συγγνώμη για τον κυνισμό μου, "Μέχρι να μην υπάρχει κάτι να καεί στα βουνά της Αττικής". Εκεί πάει το πράμα.

Εγώ περιμένω τώρα να τελειώσει η πυρκαϊά και να αρχίσει η ευθυνολογία. Χαράς ευαγγέλια για τους "δημοσιογράφους" (φτου, λέρωσα το στόμα μου παλι)

Zanglos είπε...

Μα τι είδους ανωμαλία είναι αυτή που έχετε ρε?
Ο ένας λέει απολαύστε μαζί μου το θέαμα! Ο άλλος ρίχνει τα βάρη στον καραμανλή λες και αν ήταν οι πασόκοι θα τα κάναν καλύτερα!

Τώρα θα μου πει η κυρά αόρατη ότι δεν το εννοούσα! Αλλα εγώ θα σε πω ότι στην Σουηδία λένε: Δεν υπάρχει αστείο χωρίς βάση αληθειας.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Καλώς τον Ζάγκλο! Πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα! Δε μου λες, την ειρωνία ως λογοτεχνικό σχήμα την έχεις ακουστά;

EvanT, πολύ φοβάμαι κι εγώ πως για κει πάει το πράγμα. Όσο υπάρχουν εργολάβοι τα δάση θα καίγονται.

Idom είπε...

@ Zanglos

Εγώ νομίζω ότι τα σκιουράκια ανάβουν τις φωτιές.
Να επιτραπεί το κυνήγι σκίουρων!

[Αυτό ήταν ειρωνία ως λογοτεχνικό σχήμα.]

Idom

Zanglos είπε...

Αγαπητή μελάνι, δηλαδή σαν τι νάλεγα? Σαν τους άλλους δικούς σου που συναγωνίζονται στο ποιος θα πει την ποιο καλλιτεχνική μπούρδα?
Δεν νομίζεις ότι το "απολαύστε το θέαμα" ήταν μια άκρως αποτυχημένη έκφραση?

Αλλα ότι να πει και γράψει κανεις, πάντα θα βρεθούνε μερικά ποίμνια να ακολουθήσουν τον ποιμένα.

Και σου τόχω ξαναπεί, γράψε κάτι για τον έρωτα να ανεβάσεις τους επισκέπτες και άσε τα επικίνδυνα θεωρήματα!

Ιοκάστη είπε...

Το γελοίο με τις φωτιές είναι πως είναι μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση για την οποία ποτέ δεν είμαστε έτοιμοι. Όλοι σοκάρονται μετά αλλά πριν κανένας δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό.

@ Fremendog

Συμφωνώ πως η κυβέρνηση ΝΔ είναι άχρηστη και αναρωτιέμαι γιατί τους ξαναψήφισαν (είναι κι οι ψηφοφόροι επικίνδυνοι), αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και σε πάρα πολλές άλλες για να είμαι αντικειμενική) θεωρώ πως όλοι τα ίδια σκατά είναι. Δεν είδα και ποτέ κανέναν να «καίγεται» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και φυσικά ούτε και τώρα είδα κανένα κόμμα να πιέζει την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά μέτρα πριν γίνουν οι καταστροφές. Δεν μπορώ να δεχτώ πως όλα τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής δεν έχουν καμία ευθύνη, τι στο καλό για να γεμίζουν τα καθίσματα μόνο είναι εκεί;

@ Idom

Κι εγώ τα σκιουράκια υποπτευόμουν!! Κάτι πρέπει να γίνει… :p

@ Ζanglos

Μια ερώτηση: Είσαι από τους ανθρώπους που απλά τους αρέσει να βρίσκουν στα πάντα έναν λόγο να γκρινιάξουν και να διαφωνήσουν ή όντως δεν μπορείς να αντιληφθείς την έννοια και την χρησιμότητα της ειρωνείας (κι αν ισχύει το 2ο με το χιούμορ και τον σαρκασμό πως τα πας;)

Zanglos είπε...

Αγαπητοί Ιοκάστη,
Eίμαι ευτυχισμένος σύζυγος και πατέρας, επίσης επιτυχημένος επιχειρηματίας, δεν γκρινιάζω αλλα ούτε αποδέχομαι τον κάθε ψευτοκουλτουριάρη.

Δεν μπορώ να ετυμολογήσω ακριβώς την λέξη "Ειρωνεία" και δεν καταλαβαίνω τι σημάνει, για πες μου! αλλα δεν έχω πρόβλημα με χιούμορ και σαρκασμό δόξα στον μεγάλο Δία έχω kαι περισσεύει!

Αλλα βρε κοπέλα μου, δεν είναι λιγάκι παρατραβηγμένο αυτό το black humor με το "Απολαύστε θέαμα?"

Όσο για τα σκιουράκια, προσδεθείτε και χαλαρώστε πέσαμε στην κατηγορία φτερού.

Zanglos είπε...

Xmmm, και κάτι άλλο.

Φέτος το καλοκαίρι στις διακοπές μου στην Ελλάδα πέρασα και από Αθηνα ο λόγος το μουσείο τις Ακρόπολις.

E τώρα καταλαβα γιατί είναι τόσο παρανοϊκοί οι αθηναίοι, αυτό δεν είναι πόλη, είναι ζούγκλα!

Ιοκάστη είπε...

Αγαπητέ Zanglos,

1ον: Ευχαριστώ για τον πληθυντικό αλλά θα υποθέσω πως είναι απλό τυπογραφικό λάθος (συμβαίνει σ’όλους μας) – αλλιώς θα υποθέσω πως υπονοείτε κάτι για την ηλικία μου – πράγμα που δεν θα με πείραζε έτσι κι αλλιώς οπότε το αγνοούμε και συνεχίζουμε.

2ον: Για «ευτυχισμένος σύζυγος και πατέρας, επίσης επιτυχημένος επιχειρηματίας» που δεν γκρινιάζει δεν νομίζετε πως είναι λίγο τραβηγμένο να έρχεστε σ’ένα ιστολόγιο μόνο και μόνο για να εκφράσετε την διαφωνία σας με έναν ελαφρώς προσβλητικό τρόπο;

3ον: Μπράβο, καλά κάνετε κι ούτε κι εμένα μ’αρέσουν οι ψευτοκουλτουριάρηδες, όμως μπορεί να έχουμε διαφορετικά κριτήρια ως το πώς ορίζουμε την λέξη και σε ποιον αποδίδουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

4ον: Ειρωνεία είναι αυτό το που εσείς καταδικάζετε στο παρόν άρθρο και ονομάζετε black humor. Το οποίο μας οδηγεί στην τελευταία μου παρατήρηση:

5ον: Όχι δεν μου φαίνεται παρατραβηγμένο. Δεν λέω πως δεν είναι, λέω πως δεν μου φαίνεται. Σε κάποιον άλλο μπορεί να φαίνεται 1000 φορές χειρότερο από ό,τι φαίνετε σ’εσάς. Ξέρετε όμως τι γίνεται; Είναι φυσιολογικό αυτό. Δεν αρέσει σε όλους μας το ίδιο πράγμα (ευτυχώς) και προφανώς και ο τρόπος γραφής της Μελάνης σε άλλους θα αρέσει και σε άλλους όχι. Εγώ την διαβάζω επειδή μ’αρέσει, εσείς;

Καλό σας απόγευμα :)

ΥΓ. Ω ναι, η Αθήνα είναι ζούγκλα, αλλά δεν νομίζω πως οι Αθηναίοι είναι παρανοϊκοί (όχι όλοι τουλάχιστον κι όχι περισσότερο από τους Λονδρέζους πχ).

Zanglos είπε...

Αγαπητή Ιοκάστη,

Συγγνώμη για τον πληθυντικό νομίζω ότι βγήκε ασυνείδητα μέσα από το mixer τις ειρωνείας.

Διαφωνία με προσβλητικό τρόπο! Ox θεέ μου, και έβαλα τα δυνατά μου νάμαι ευγενικός!

Ακριβώς καλή μου, έχουμε άκρως διαφορετικά κριτήρια να κρίνουμε τα πάντα, υπάρχουν αυτοί που βάζουν τις φωτιές αυτοί που κρυφοχαίρονται, αυτοί που τις σβήνουν και εσύ που κρίνεις τους κρίνοντες.

Για την ανάρτηση γραφεις ”Όχι δεν μου φαίνεται παρατραβηγμένο. Δεν λέω πως δεν είναι, λέω πως δεν μου φαίνεται” λοιπόν τα Ελληνικά μου δεν είναι καλά και χρειάζομαι έναν interpreter να καταλάβω τι εννοείς.

Καλο βράδυ

Ιοκάστη είπε...

«Συγγνώμη για τον πληθυντικό νομίζω ότι βγήκε ασυνείδητα μέσα από το mixer τις ειρωνείας.»

Συγχωρεμένος, δεν κρατάω κακίες…

«Διαφωνία με προσβλητικό τρόπο! Ox θεέ μου, και έβαλα τα δυνατά μου νάμαι ευγενικός!»

Ω, ώστε γνωρίζετε την έννοια της ειρωνείας. Ενδιαφέρον… Κι επειδή βλέπω πως κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζεται όμως, ναι είναι δυνατόν να διαφωνήσει κανείς χωρίς να είναι προσβλητικός (ελπίζω να μην σας σοκάρω πολύ με τις αποκαλύψεις σήμερα). Περίεργο, νόμιζα πως οι Σουηδοί έχουν διαφορετικούς τρόπους συμπεριφοράς, φαντάζομαι όμως πως τα γονίδια είναι πιο σημαντικά από το περιβάλλον ε;

«Για την ανάρτηση γραφεις ”Όχι δεν μου φαίνεται παρατραβηγμένο. Δεν λέω πως δεν είναι, λέω πως δεν μου φαίνεται” λοιπόν τα Ελληνικά μου δεν είναι καλά και χρειάζομαι έναν interpreter να καταλάβω τι εννοείς.»

Δεν ξέρω αν τα ελληνικά σας δεν είναι καλά ή αν απλά φταίει το ότι το νόημα της φράσεις σας είναι εξωγήινο….

Το ότι κάτι δεν μου φαίνεται παρατραβηγμένο δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν είναι, γιατί αυτό είναι θέμα γούστου και ποτέ δεν υποστήριξα πως η γνώμη μου είναι η μοναδική αλήθεια στον κόσμο που όλοι πρέπει να δέχονται σαν αξίωμα. Αφού εσάς σας φαίνεται παρατραβηγμένο τί να κάνω; Οπότε μην ανησυχείτε, μάλλον δεν φταίνε τα ελληνικά σας και μάλλον θα δυσκολευτείτε να την καταλάβετε όσο και να σας την εξηγήσω…

Καλό μεσημέρι!

Zanglos είπε...

Αγαπητή Ιοκάστη,

Πράγματι οι Σουηδοί έχουν άλλο τρόπο συμεπριφοράς, αλλα σε σένα απευθύνομαι με τα Ελληνικά γονίδια, αλλα με επιφύλαξη και κατανόηση γιατί ξέρω ότι το νέφος έχει αρνητική επίδραση στα εγκεφαλικά κύτταρα του ανθρώπου.

Η προσπάθεια σου να εξηγήσεις το τι εννοείς με το ”παρατραβηγμένο”, τα χειροτέρεψε τα πράγματα (κοινός τα σκάτωσε με το μπαρντόν) και νόημα δεν βγαίνει, αλλα πιστεύω εσύ ξέρεις τι ήθελες να πεις, οπότε Aλλες gut.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Ζάγκλο, είναι εκπληκτικό το πώς ξέρεις να φέρεσαι ευγενικά και με σεβασμό στο συνομιλητή σου. Πραγματικά δεν γνωρίζεις την έννοια της προσβολής και της πρόκλησης.

Ιοκάστη, καλά θα κάνεις να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε κάποιον που να θέλει να συζητήσει πραγματικά.

Όσο για τους σκίουρους, έχουμε ράμματα για τη γούνα τους... :-D

Zanglos είπε...

Σε βεβαιώνω ότι κάνεις μεγάλο λάθος, είμαι ευγενικότατος και ειλικρινής με τους ευγενικούς.
Εσύ αμόλησες την μελάνι σου όπως πάντα και μετά έβγαλες την ουρά σου από'ξω.

Όχι αγαπητή μου δεν μπορώ να μιλώ για σκιουράκια και άλλα ρηχά, αλλα κρίνω και κατακρίνω έναν ατυχή τίτλο σε μια εθνική τραγωδία, τι? Δεν το εννοούσες? Το “απολαύστε το θέαμα μαζί μου” τι είναι δηλαδή, να δούμε το γλυκοχάραμα?

Άσε τα τρελα σου και συμμαζέψου, αλλιώς γράφε ιστοριούλες για σκιουράκια να την βρίσκουν και οι επισκέπτες σου.