Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ρετροσπεκτίβα Ελληνικής Κλώσσας

Φίλες και φίλοι,

Σας πληροφορούμε ότι από σήμερα, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του 1ου κύκλου δημοσιευμάτων της ομάδας της Ελληνικής Κλώσσας, ακολουθώντας τη μακρά παράδοση του χώρου των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ξεκινά μια ρετροσπεκτίβα των άρθρων της ιστοσελίδας της Ελληνικής Κλώσσας στο ιστολόγιον "Ελληνική Κλώσσα".

Ετσι οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν όσα είχαν ξεχάσει και να ξεχάσουν τα όσα ήξεραν. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν τα άρθρα, να πλέξουν το εγκώμιο των συγγραφέων και να εκφράσουν το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη τους.

Το πρώτο άρθρο της σειράς θα δημοσιευτεί αύριο και θα ακολουθήσουν τα επόμενα με ρυθμό ενός άρθρου ανά εβδομάδα.

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι!

8 σχόλια:

Marvin είπε...

Καταπληκτικα! Αδημονω, καθοτι οπως γνωριζετε παλευω για την αναδειξη του μεγαλειωδους μεγαλειου της μεγαλειωδους κλωσσας μας!

Idom είπε...

Πω, πωωωω!...

Θα πάρει χρόνια το project σας!
Θα είμαι εβδομαδιαίως ανγνώστης!

Κοτ, κοτ!

Idom

Άθεος είπε...

Πρόκειται για σοβαρό site ή παρωδία;
Γιατί κλώσσα και όχι γλώσσα;

Πόλυ Χατζημανωλάκη είπε...

Σπάνια συναντά κανείς τέτοιο πνεύμα. Ότι διάβασα ήταν απολαυστικό, ιδιαίτερα οι απαντήσεις της "επιστημονικής" ομάδας στα σχόλια του Ροβιθέ.

Τώρα αν θα τους πάρει χρόνια να το επαναναρτούν, δεν πειράζει, έχουμε καιρό. Εδώ αρχίσαμε να παρακολουθούμε ιντερνετικά μυθιστορήματα και θεατρικά έργα σε συνέχειες και περιμένουμε υπομονετικά για τη συνεχεια, για ένα πρότζεκτ τέτοιας εμβέλειας - εθνικής - θα τα χαλάσουμε;

Άθεε, δεν πρόσεξες την ετικέτα.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική η προσπάθεια!!
Θα την στηρίξω με ένα λινκ στο μπλογκ μου για να την βρίσκω εύκολα!
Ατράνταχτα στοιχεία!!
Τύφλα να 'χει ο Πάπυρους Λαρούς Εγγλέζικα!

Αόρατη Μελάνη είπε...

Άθεε, αν νομίζεις ότι ένα άρθρο που έχει φωτογραφία τον τηλεοπτικό Ηρακλή και τη Ζίνα μπορεί να είναι σοβαρό, τότε οι απόψεις μας για τη σοβαρότητα διαφέρουν! :-)

Εκ μέρους των συντακτών της Ελληνικής Κλώσσας σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, τα οποία θα τους μεταφέρω με ταχυδρομικό περιστέρι, διότι εκεί που βρίσκονται δεν υπάρχει άλλο μέσον επικοινωνίας.

Idom είπε...

Αγαπητή Αόρατη Μελάνη, φιλοξενείς και προβάλλεις ένα τόσο σημαντικό site στο blog σου, όπως είναι η Ελληνική Κλώσσα, αλλά σε πιάνω αδιάβαστη στο θέμα των μεγάλων τηλεοπτικών σειρών!

Τον Ηρακλή σωστά τον αναγνώρισες ( πονηρούλα! ;-) ).
Η κοπελιά όμως δεν είναι η Ζίνα.
Είναι η "Enforcer" ένα τεχνητό πλάσμα που το έφτιαξε η Ήρα για να σκοτώσει τον Hercules.
Το σχετικό επεισόδιο, "The Enforcer" είναι το πιο δημοφιλές τής σειράς.
Στο http://www.youtube.com/watch?v=10i49sctkEc μπορείς να δεις την σύγκρουση τής Enforcer I με την Enforcer II από άλλο επεισόδιο.

Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
:-))

Idom

Άθεος είπε...

Καλέ Μελάνη, είδα κι εγώ τη φωτογραφία, μα η ανάρτηση μου φάνηκε σοβαρή, απ’ αυτά που έλεγε. Όμως απ’ τα σχόλια που κάνετε δείχνετε σαν να διαβάσατε κάτι πολύ σοβαρό. Εγώ δεν είδα ούτε σοβαρότητα, ούτε παρωδία. Η άλλη απορία που έχω είναι ότι στην ανάρτηση της «Κλώσσας» δεν σχολίασε κανείς, παρά μόνο εδώ, χωρίς να λέτε τίποτα για τα αναρτώμενα! Ενώ εκεί που σχολίασα εγώ, κανένας άλλος δεν εμφανίστηκε, ούτε να σχολιάσει, ούτε να απαντήσει! Μου θυμίζετε το Βέγγο που παραξενεμένος έβλεπε τους συνδαιτυμόνες του να τρώνε σούπα από άδεια πιάτα, κτυπώντας τα με τα κουτάλια, προσποιούμενοι να τη ρουφούν με ευχαρίστηση!
Μήπως είμαι εξωγήινος…