Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

ZEITGEIST

Όσοι δεν έχετε δει ακόμη το Zeitgeist, σπεύσατε.

Ο καιρός γαρ εγγύς.

http://www.zeitgeistmovie.com/

Δύο εκπληκτικά δίωρα ντοκυμανταίρ που παρουσιάζουν την κατάσταση στον πλανήτη με απλό και γλαφυρό τρόπο και προτείνουν μια εναλλακτική λύση στην καταστροφική πορεία μας.

Τα δυο μέρη είναι διαφορετικά μεταξύ τους και ανεξάρτητα, αν και μπορούν να ιδωθούν και σαν ένα συνεχές.

Αυτό που μου κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν το δεύτερο μέρος, και περισσότερο το δεύτερο μέρος του δεύτερου μέρους.


Το πρώτο μέρος με ελληνικούς υποτίτλους ΕΔΩ.

Το δεύτερο μέρος με ελληνικούς υποτίτλους ΕΔΩ.

Δείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το δεύτερο μέρος.

Μας αφορά ΑΜΕΣΑ και μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

Προσθήκη 8-11-08:
Για το πρώτο μέρος διατηρώ επιφυλάξεις ως προς την ακρίβεια των στοιχείων που παρατίθενται. Ένας φίλος μου επεσήμανε σε ιδιωτική αλληλογραφία ότι ορισμένες αναφορές στους μύθους αρχαίων θεοτήτων δεν είναι ακριβείς (π.χ. αναφέρεται ότι η γέννησή του Ώρος ή του Διονύσου και άλλων τοποθετείται στις 25 Δεκεμβρίου, ενώ αυτό δεν ισχύει πάντα, ναι μεν τοποθετείται γύρω στο χειμερινό ηλιοστάσιο όχι όμως ακριβώς στις 25 Δεκεμβρίου). Δεν ξέρω αρκετά για να επαληθεύσω ή να απορρίψω τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Δείτε το λοιπόν με κάθε επιφύλαξη.
Για το δεύτερο μέρος έχω να πω ότι φυσικά ούτε κι εκεί μπορώ να επιβεβαιώσω την ακρίβεια των πληροφοριών, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα είναι αδύνατον να επαληθευτούν οι πληροφορίες (π.χ. όταν τα στοιχεία που δίνει ο πρώην "οικονομικός εκτελεστής"). Διατηρώντας και εδώ κάθε επιφύλαξη, θα έλεγα ότι αν δεν είναι όλες οι λεπτομέρειες απολύτως ακριβείς, πάντως η παρουσίαση του χρηματοποιονομικού συστήματος και των επιπτώσεών του είναι πολύ πειστική. Δείτε το και τα συμπεράσματα δικά σας.

Μπορείτε να διαβάσετε για τα ντοκυμανταίρ αυτά και στο Jungle Report, στις αναρτήσεις Zeitgeist και Zeitgeist Addendum, όπου γίνεται και συζήτηση.

Εγώ ομολογώ ότι επηρεάστηκα πολύ.

Πρώτα πρώτα κατάλαβα ότι η οικονομική κρίση όντως υπάρχει, και κατάλαβα και γιατί υπάρχει και γιατί αφορά ακόμη και εμάς που δεν έχουμε δάνεια και υποθήκες. Κατάλαβα πόσο αλληλένδετες είναι πραγματικά οι ζωές όλων των ανθρώπων πάνω στη γη. Κατάλαβα ότι το ισχύον κατεστημένο οδηγεί τον πλανήτη με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση. Και βρήκα μια πρόταση για αλλαγή, μια πρόταση διαφορετική από τις άλλες, μια πρόταση που μοιάζει βιώσιμη, μια πρόταση που ταιριάζει με τις αρχές και τη νοοτροπία μου.

Το πρόγραμμα Venus ίσως να μην είναι η τέλεια λύση στα προβλήματα της ανθρωπότητας, είναι όμως μια αξιόλογη πρόταση, και είναι μια πρόταση που μπορούμε να ξεκινήσουμε να υλοποιούμε εδώ και τώρα, σε προσωπικό επίπεδο. Προτείνει μια αλλαγή αναίμακτη, πράγμα πολύ σημαντικό για μένα, και φαινομενικά εφικτή.

Φυσικά το θέμα χωρεί πολλή συζήτηση, από το πόσο έγκυρα είναι αυτά που λέγονται στο ντοκυμανταίρ μέχρι το πόσο εφαρμόσιμη είναι πραγματικά η προτεινόμενη λύση.

Δείτε το και κρίνετε μόνοι σας.

43 σχόλια:

helensotiriadis είπε...

υπάρχει και addendum (μόνο αγγλικά)

http://www.youtube.com/watch?v=gDA_n-Ohf4Q&feature=PlayList&p=5A7FE38D944CDB40&index=0&playnext=1

Αόρατη Μελάνη είπε...

Το είναι addendum το δεύτερο μέρος, το οποίο έχει υποτιτλιστεί και αυτό στα ελληνικά. Mπορείτε να το βρείτε στον δεύτερο από τους συνδέσμους που δίνω στην ανάρτηση, εκεί που λέω:

το δεύτερο μέρος με ελληνικούς υπότιτλους ΕΔΩ.

Σε ευχαριστώ, toomanytribbles.

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο που το'χω δει όλο όντως έχει κάποια λάθη στην σύγκριση όλων των θεοτήτων - όμως το νόημα -πως η χριστιανική θρησκεία "δανείστηκε" στοιχεία από άλλες είναι απολύτως αληθές. Το ίδιο συμβαίνει και με την εξήγηση του γεγονότος της 11ης Σεπτεμβρίου .
Τώρα για το δεύτερο αν κ δεν το χω δει όλο εντούτοις έχει πολλά στοιχεία άκρως ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά.Σίγουρα η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα και θα έλεγα πως όσον αφορά το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να σχηματίσει κανείς μια αποκρυσταλλωμένη γνώμη απ'τη στιγμή που δεν μπορεί να έχει στοιχεία αδιάσειστα.
Σίγουρα πάντως οι τράπεζες ΔΕΝ θέλουν να μάθουμε πως λειτουργεί το σύστημα αυτό γιατί αν το μάθουμε θα γνωρίζουμε και τον τρόπο "απεγκλωβισμού" μας από αυτό.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Παρατήρηση άσχετη με το περιεχόμενο της ταινίας:

Η μετάφραση του πρώτου μέρους είναι πάρα πολύ κακή.

Έτσι πρόχειρα θυμάμαι ότι το unanimous μεταφράστηκε ανώνυμα αντί για ομόφωνα, το orchestrated υπονομεύονται αντί για συντονίζονται, το appalled αηδιάζω αντί για φρίττω, το depression κατάθλιψη αντί για οικονομική ύφεση, η κλασσική μετάφραση της βίβλου στα αγγλικά που έγινε επί βασιλέως Ιακώβου αποδόθηκε ως «μετάφραση του Κινγκ Τζέημς», λες και King James ήταν το όνομα του μεταφραστή. Και πολλά, πολλά άλλα τα οποία δεν θυμάμαι.

Στο δεύτερο μέρος επίσης υπήρχαν αρκετά λάθη. Θυμάμαι μόνο το plaintiff που σημαίνει ενάγων και μεταφράστηκε σαν κύριο όνομα, Πλέιντιφ, (ήταν η πρώτη λέξη της πρότασης και επομένως με κεφαλαίο γράμμα, προφανώς ο μεταφραστής δεν ήξερε τη λέξη, και την πέρασε για κύριο όνομα) αλλά υπήρχαν και πολλά άλλα λιγότερο κραυγαλέα λάθη τα οποία δεν μπορώ να θυμηθώ.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Θέλω να παραθέσω εδώ (κατόπιν δικής του άδειας) ένα σχόλιο που μου έστειλε φίλος μου σε ιδιωτική αλληλογραφία και το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σημαντικό.


Είχα δει τα πρώτα 20 λεπτά του πρώτου Zeitgeist – περί θρησκείας. Τόσο άντεξα. Το βρήκα πολύ κακό, δημαγωγικό, επιπέδου Άδωνι Γ.

Πρώτον μου φάνηκε απαράδεκτο να συνοδεύεται από κομμάτια Χολυγουντιανών ταινιών, οι οποίες ως γνωστό έχουν αναδείξει την πιο ρηχή και παραμυθένια πλευρά της Βίβλου.

Δεύτερον λέει συνειδητά ψέματα, ή αλλιώς γνωρίζει μυθολογία που «κανένας» άλλος δεν γνωρίζει. Αράδιασε ένα κάρο θεούς που γεννήθηκαν στις 25 Δεκεμβρίου από παρθένα μάνα. ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο πράγμα με αυτήν την ακρίβεια και σε αυτό το πλήθος. Ούτε ο Ώρος, ούτε ο δικός μας Διόνυσος. Μου έκανε τόση εντύπωση που έφαγα μία+ ώρα να περιδιαβαίνω στην Wiki για να διαβάζω το ιστορικό της γένεσης αυτών των θεών. Δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο. Πολλοί θεοί είχαν όντως θεό πατέρα και θνητή μητέρα (αυτό είναι το γενικό concept των θρησκειών) αλλά ούτε καν υπαινιγμός υπάρχει ότι η μαμά έμεινε παρθένα από την ένωση με τον Θεό.
Πράγματι η γέννηση του Θεού τοποθετούνταν στο χειμερινό ηλιοστάσιο για τους προφανείς λόγους που λέει και στο Zeitgeist, αλλά όχι ντε και καλά στις 25 Δεκεμβρίου. Κατασκευάζει ψέματα για να αποδείξει κάτι – ενδεχομένως – αληθινό.

Λέει ότι ο θάνατος των θεών για τρεις ημέρες και μετά η ανάστασή τους, αντιστοιχεί στο ότι κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο οι μέρες (οι φωτεινές περίοδοι) «παγώνουν» στη μικρότερη διάρκειά τους μέσα στο χρόνο για τρεις ημέρες.
Μετά στο καπάκι, λέει ότι ναι μεν, αλλά η γιορτή αυτή μεταφέρθηκε (για κάποιους λόγους) από το Δεκέμβριο, μερικούς μήνες μετά, στο Πάσχα.
Αναγνωρίζω ότι είναι πιθανό ΚΑΠΩΣ έτσι να ήταν το σκεπτικό και η εξέλιξη της τελετής της Ανάστασης. Αλλά προφανώς μπήκαν και πολλές άλλες παράμετροι και ΔΕΝ επιτρέπεται να το κάνει τόσο αφαιρετικό και «γραμμικό» γιατί πλέον καταντάει ΛΑΘΟΣ.
Θα μπορούσα κι εγώ πολύ καλά να φανταστώ άλλα σενάρια, που η Ανάσταση να συνδέεται με την εαρινή ισημερία.

Επίσης, ΔΕΝ ισχύει το τριήμερο για όλους τους θεούς που αραδιάζει, παρ’ ότι αρκετοί από αυτούς όντως πέθαναν και αναστήθηκαν.

Αυτό πια είναι παραπληροφόρηση (ψέμα). Αφού ο τύπος επιθυμεί να μπει στα χωράφι της ιστορικής θρησκειολογίας (αυτό κάνει!) οφείλει να το κάνει σωστά!

Για να στο δώσω με αντίστοιχο παράδειγμα, είναι όπως όταν οι αντιεξελικτικοί λένε ότι «η εξέλιξη λέει ότι ο άνθρωπος προέκυψε από τον πίθηκο». Ναι μεν θεωρητικά θα μπορούσε να είχε γίνει αυτό – δεν προσκρούει ντε και καλά σε εξελικτικό «δόγμα» - αλλά στην πραγματικότητα δείχνει την άγνοια των αντιεξελικτικών ή τη διάθεση κατάρριψης της εξελικτικής θεωρίας μέσω διαστρέβλωσης ουσιαστικών «λεπτομερειών».

Έπειτα αρχίζει να κάνει μια τελείως αυθαίρετη ερμηνεία συμβόλων. Ο σταυρός ήταν τα τέσσερα σημεία του Ζωδιακού, ο ταύρος του Μωυσή ήταν το πέρασμα από την εποχή του ταύρου στον επόμενο αστερισμό… Τέτοια μπορώ να φανταστώ κι εγώ όσα θες. Το πολύ-πολύ να επιτρεπόταν να τα προτείνει ως μια ερμηνεία, αλλά όχι να τα λέει σαν να ξεσκέπασε το μεγάλο μυστικό.

Ο τρόπος του γενικά μάλλον σε ιεροκήρυκα μου φέρνει και γενικά το επίπεδο είναι για αμερικανάκια (με την κακή έννοια). Στην ουσία κατασκευάζει εντυπωσιακά στοιχεία, «θαύματα» για να εντυπωσιάσει το πόπολο, που αλλιώς δεν παίρνει χαμπάρι. Τι μου θυμίζει αυτό;

Sorry, αλλά μεταξύ των παλιών και των νέων θεών, προτιμώ τους παλιούς, με τους οποίους αν μη τι άλλο έχω φτάσει σε ένα modus vivendi.

Εγώ να δεχτώ κάλλιστα ότι ήταν παραμύθια της συμφοράς τα ιερά βιβλία, αλλά ΟΧΙ μέσω των «αποκαλύψεων-αποδείξεων» του Zeitgeist.

Το φιλμ περί οικονομίας (Zeitgeist addendum) δεν το είδα. Θα το αρχίσω, αλλά τώρα πλέον είμαι προκατειλημμένος.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Όσον αφορά την εναλλακτική πρόταση στο υπάρχον χρηματοοικονομικό και πολιτικό σύστημα, η οποία παρουσιάζεται στο τέλος του Zeitgeist addendum:

Η γενική ιδέα του Venus Project μου φάνηκε ιδιαίτερα ελκυστική και αισιόδοξη. Μου γεννήθηκαν ωστόσο αρκετές απορίες και επιφυλάξεις. Λόγου χάρη, πώς ακριβώς θα γίνει η μετάβαση από το υπάρχον χρηματοοικονομικό σύστημα στην πλήρη κατάργηση του χρήματος; Υποτίθεται ότι στη μελλοντική αυτή ιδανική κοινωνία, η πολιτική δεν θα έχει νόημα ύπαρξης. Ωστόσο στα μεταβατικά στάδια της προσαρμογής θα χρειαστούν πολιτικές αποφάσεις και εφαρμογή τους.
Πώς μπορεί να οδηγηθούν οι πολιτικοί να πάρουν τέτοιες αποφάσεις, δεδομένου ότι είναι ανδρείκελα των τραπεζιτών και λοιπών οικονομικών κολοσσών; Πώς θα αφαιρέσουμε τη δύναμη από τους σημερινούς οικονομικούς αυτοκράτορες; Μόνο με ατομικές ενέργειες; Εγκαθιστώντας σιγά-σιγά ηλιακούς συλλέκτες και ανεμογεννήτριες σε κάθε σπίτι, αποφεύγοντας τη δανειοληψία κλπ.; Είναι αρκετό αυτό; Σαν αρχή θα έλεγα ναι, στη συνέχεια όμως θα χρειαστεί και πολιτική παρέμβαση.
Ακόμη και έτσι όμως, είναι εφικτή πραγματικά η κατάργηση του χρήματος; Πώς θα γίνεται η κατανομή των αγαθών; Με κλήρο; Με σειρά προτεραιότητας; Θα χρειαστεί να βρεθούν τρόποι, και θα πρέπει οι τρόποι να είναι τέτοιοι που να μην αφήνονται περιθώρια μεροληψίας και διαφθοράς. Είναι εφικτό άραγε κάτι τέτοιο;
Και σε πρακτικό επίπεδο, είναι όντως αρκετοί οι πόροι του πλανήτη όχι μόνο για να μας θρέψουν όλους αλλά και για να εξασφαλίσουν ένα υψηλό και ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο για όλους μας; Είναι όντως ικανή η υφιστάμενη τεχνολογία να χτίσει την ιδανική κοινωνία που οραματίζονται οι θιασώτες του Venus Project;
Και το σπουδαιότερο: είναι ικανοί οι άνθρωποι να λειτουργήσουν θετικά και δημιουργικά μέσα σε μια τέτοια κοινωνία; Ή μήπως θα αποτελέσουν εύκολα θύματα των – ελάχιστων έστω – αρπακτικών που θα βρουν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την κατάσταση;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, προτιμώ να είμαι αισιόδοξη, έστω και με επιφυλάξεις, παρά να μεμψιμοιρώ για την κατάσταση ή να εμμένω σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες λύσεις. Μια εναλλακτική τέτοια πρόταση μου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική και είμαι διατεθειμένη να την υποστηρίξω.

Marvin είπε...

πολυ ενδιαφερον ομολογουμενως, αλλα και πολυ γενικευτικό. Παρολο που συμφωνω με την ιδεα του αλλη-επηρεασμου των θρησκειων, υπαρχουν επιχειρηματα που δε στεκουν, πχ το επιχειρημα περι σταυρου του νοτου, ο οποιος ,οπως λεει και το ονομα, ειναι ορατος μονο απο το νοτιο ημισφαιριο, οποτε οχι απο αιγυπτιους και λοιπους μεσογειακους λαους. Επισης η κινδυνολογια περι μικροτσιπ στο τελος του πρωτου βιντεο μου φανηκε λιγο τραβηγμενη θεωρια συνομωσιας ποθυ δεν μπορω να δεχτω. Κατα τα αλλα, δε μου κανει ιδιατερη εντυπωση οτι το χρημα και η εξουσια βρισκονται πισω απο τα φαινομενα και τα γεγονοτα της εποχης μας. Εχαριστουμε για το λικ, πρεπει να δω κι το δευτερο μερος

Αόρατη Μελάνη είπε...

Σωστές οι παρατηρήσεις σου, Μάρβιν.

Η θεωρία του μικροτσίπ ακούγεται τραβηγμένη, όχι όμως και τελείως εκτός πραγματικότητας. Τα κατοικίδιά μας ήδη έχουν μικροτσίπ, γεγονός που μας εξοικειώνει στην ιδέα. Στο Μεξικό ήδη προτείνεται η εμφύτευση μικροτσίπ σε παιδιά για να μπορούν να τα εντοπίσουν σε περίπτωση απαγωγής, ενώ ορισμένοι κρατικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη εμφυτευμένα μικροτσίπ για λόγους ασφαλείας.

Ότι το χρήμα και η εξουσία βρίσκονται πίσω από όλα, είναι κοινή λογική - αν και κατά κανόνα δε συνειδητοποιούμε το βαθμό στον οποίο συμβαίνει και το τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τη ζωή μας. Το θέμα είναι να κατανοησουμε τους μηχανισμούς με τους οποίους μας κατευθύνουν και να βρούμε τρόπους διαφυγής.

ellinaki είπε...

Κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, και τα δύο Zeitgeist επιχειρούν να θίξουν αρκετές αλήθειες αλλά με λάθος τρόπο.

Στην ουσία προσπαθούν να αναδείξουν πως θρησκεία, κυβερνήσεις και μεγάλα οικονομικά κεφάλαια προσπαθούν ανά πάσα στιγμή να ελέγχουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων.

Αυτή η διαπίστωση όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και συνομοσιολογικά και τελικά να απαξιωθεί. Kάτι τέτοιο συμβαίνει και με το Zeitgeist. Ενώ το αρχικό νόημα είναι σωστό και ορθώς ενημερωτικό για πολύ κόσμο, τελικά χρησιμοποιεί απόλυτα μεγέθη και πέφτει στην παγίδα ότι κάτι μπορεί να είναι είτε άσπρο είτε μάυρο. Ο κόσμος όμως, οι οικονομίες, οι κοινωνίες και οι ηθικές κινούνται στην γκριζα ζώνη.

Όσον αφορά το Venus Project, είναι μία καλή θεωρία που βασίζεται σε επιλεγμένα χαρακτηριστικά της ανθρωπότητας, όπως οι επιστήμες, η λογική και η Ηθική, χωρίς να λαμβάνει όμως υπόψη θέματα με μεγαλύτερη επιρροή όπως η κοινωνιολογία, η πολυπολιτισμικότητα και η μεταφορά σε ένα τέτοιο σύστημα. Επίσης δεν απαντάει σε πολλά ρεαλιστικά ζητήματα.
Πχ, τις ανεμογεννήτριες ποιος θα τις συντηρεί. Τις νέες τεχνολογίες ποιος θα τις ερευνήσει και ποιος θα τις εφαρμόσει.
Είναι πιο πολύ ιδεαλιστικό σενάριο σαν την Πολιτεία του Πλάτωνα, παρά ρεαλιστική.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με το Ελληνάκι.
Το venus project έχει ωραίες προτάσεις αλλά τελείως ανεφάρμοστες γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να ξεβολέψεις τους ήδη βολεμένους, δεν μπορείς να φτιάξεις ένα νέο κόσμο αν πρώτα δεν καταστρέψεις τον παλιό, δεν μπορείς να καταστρέψεις την παλιά εξουσία αν δεν φτιάξεις μια νέα.
Τέλος δεν εξηγεί πουθενά στο σάιτ του πρότζεκτ ποιός θα έχει τα προνόμια (καλύτερο αμάξι, κατοικία στο ρετιρέ των ουρανοξυστών, καλύτερη εργασία).
To good to be true my friends..

Αόρατη Μελάνη είπε...

Ελληνάκι, πολύ ωραία τα λες...

Στάρνταστ, πράγματι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό...

Μόνο που εγώ είμαι αθεράπευτα ιδεαλίστρια, και μου αρέσει να έχω ένα όμορφο ιδανικό μπροστά μου, ένα όραμα στην άκρη του δρόμου. Ότι δεν θα το φτάσουμε ποτέ είναι το πιθανότερο, ωστόσο μου δίνει αισιοδοξία. Έστω και στα μισά να φτάσουμε, κέρδος θα είναι. Το γεγονός και μόνο ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι είναι ελπιδοφόρο. Ας διαδίδεται η ιδέα, κακό δεν κάνει.

Άθεος είπε...

Λίγο αργά αλλά... ο «Άθεος» ξαναχτυπά!
Νόμιζες, αγαπητή μου, ότι δεν σε παρακολουθώ;
Αν εμφανιζόμουν νωρίτερα θα γινόταν χαμός πάλι…
Κατ’ αρχάς, Μελάνη μου, και οι δυο συνδέσεις σου αναφέρονται στο ίδιο video, το οποίο έχει και τα δυο μέρη. Τα είδα και τα δυο. Δηλαδή δυο φορές και τα δυο μέρη.
Οι παρατηρήσεις μου:
Αντίθετα από σας, εμένα μου άρεσε περισσότερο το πρώτο μέρος, μιας και το δεύτερο το βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά μας. Τελευταία μάλιστα στο blog μου Τετραφάρμακος δημοσίευσα όλα όσα από την πρώτη ως τρίτη μέρα της καταστροφής
των διδύμων πύργων, έπεσαν στην αντίληψή μου. Παράξενο που μετά τόσα χρόνια ο κόσμος ακόμα πιστεύει ότι η καταστροφή εκείνη ήταν… αράβων τρομοκρατών! Όπως και εκείνη του τραίνου της Ισπανίας, μερικά χρόνια μετά, που το video δεν αναφέρει!
Όμως στο πρώτο μέρος βρίσκεται η ρίζα του κακού.
Στο gadget αριστερά των αναρτήσεων, στη σελίδα μου, με τίτλο «Αντισταθείτε στην αλλοτρίωση» γράφω «ο πιστός εξισώνει το πραγματικό με την ψευδαίσθηση, την είδηση με τo μύθο και τα όνειρα που κάνει ξύπνιος με την ουτοπία.
Η θρησκευτική συνείδηση αλλοτριώνει τον άνθρωπο, τον συνοδεύει σε ολόκληρη τη ζωή και τον διαφεντεύει κατά το πως βολεύει το σύστημα.
Η θρησκεία είναι η δύναμη της εξαπάτησης στην οποία κάθε αλλοτριωμένος νους είναι έτοιμος να υποδουλωθεί».
Να πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό;
Το πρώτο μέρος περιγράφει πώς ο άνθρωπος αποξενώνεται και στο δεύτερο πώς με τη δύναμη της κοινωνίας του θεάματος, ο άνθρωπος σαν μαριονέτα κινείται από τους σκηνοθέτες του συστήματος.
Περισσότερα για το θέμα όμως από το βιβλίο μου, που σε ένα χρόνο θα εκδοθεί!
Βλέποντας το video, Μελάνη, νόμιζα ότι βλέπω το βιβλίο μου σε ντοκιμαντέρ!
Εκτός όλων αυτών περιγράφω και όλες τις φιλοσοφικές σχολές της Αρχαίας Ελλάδας.
Τώρα όσων αφορά τις ομοιότητες που σας φαίνονται τόσο τραβηγμένες, είναι που δεν το ψάξατε και τόσο.
Αν δεν έχετε πρόσβαση σε αρχαίες πηγές μπορείτε να βρείτε αρκετά στοιχεία από τον
Μπρούνο Μπάουερ, τον Κάουτσκυ, τον Χουκ, τον Ανρύ, τον Γιαροσλάβσκι, τον Λέντσμαν, τον Κορδάτο και από πιο νεώτερους τον Timothy Freke και Peter Gandy, τον Joscelyn Godwin και άλλους πολλούς. Από τις αρχαίες πηγές για όλα όσα σας φαίνονται τραβηγμένα, αρκετοί είναι ο Απουλήιος, ο Ιουστίνος ο μάρτυρας που αναφέρεται και από το video, ο Τερτυλλιανός, και η γνωστή τριανδρία των αιρεσιομάχων του χριστιανισμού (Ειρηναίος, Επιφάνιος, Ιππόλυτος). Επίσης από τους νεώτερους βλέπετε την Εκκλησιαστική Ιστορία του Στεφανίδου, αναφερόμενος στο συγκρητισμό!
Όσο για τον αστερισμό του Σταυρού, πράγματι είναι του Νότιου Ημισφαιρίου, όμως όπως και ο Σείριος που φαίνεται μετά την εαρινή ισημερία χαμηλά στον ορίζοντα, ίσως από την Αίγυπτο να φαίνεται και ο Σταυρός. Για αυτό δεν μπορώ να πω περισσότερα. Τα υπόλοιπα είναι όλα αληθινά και λίγα είπε. Για παράδειγμα, Ο Μίθρας ταυτίζεται σχεδόν σε όλα με το μύθο του Ιησού και οι Ρωμαίοι τον γιόρταζαν πάντα στις 25 του Δεκέμβρη. Μέχρι τότε οι χριστιανοί γιόρταζαν τα Χριστούγεννα στις 6 Γενάρη και για να καλύψουν τη γέννηση του Μίθρα υιοθέτησαν την 25η του Δεκέμβρη!
Αυτά για σήμερα.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Ρε συ Άθεε, καλά ο Μίθρα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι; Ο Ώρος, ο Διόνυσος και δε συμμαζεύεται; Εντάξει μπορεί να τοποθετούσαν τη γέννησή τους κάπου κοντά στην χειμερινή ισημερία, όμως την τοποθετούσαν ακριβώς στις 25 Δεκεμβρίου; Και γεννήθηκαν όλοι από παρθένα μάνα;

Δεν ισχυρίζομαι ότι έχω ψάξει λεπτομερώς όλες τις πηγές, αλλά νομίζω ότι αν ίσχυε αυτό, θα υπήρχαν αξιόπιστες πληροφορίες κάπου στο δίκτυο.

Τέλος πάντων επί της ουσίας νομίζω ότι συμφωνούμε, δηλαδή ότι αυτά που θέλει να πει το Zeitgeist είναι κατά βάση αλήθεια. Η διαφωνία έγκειται στο αν δικαιολογείται η χρήση υπερβολής προκειμένου να δείξει αυτήν την αλήθεια.

Ώστε έχεις βιβλίο στα σκαριά; Ανυπομονώ να το δω!

Άθεος είπε...

Αυτά που μου λες Μελάνη δεν είναι τίποτα. Μιλάμε ότι υπάρχουν τέτοιες χοντρές ομοιότητες που έκαναν τον Ιουστίνο τον μάρτυρα να πει ότι ο διάβολος μιμήθηκε τον Ιησού. Βγαίνεις από τα ρούχα σου ή δεν βγαίνεις! Οι προηγούμενοι μιμήθηκαν τους επόμενους! Δηλαδή εξαιτίας του αποτελέσματος μας παρουσιάζεται το αίτιο!
Για τις είκοσι πέντε του Δεκέμβρη σας είπα είναι ειδωλολατρική γιορτή. Πρώτα πρώτα οι χριστιανοί δεν γιορτάζουν τη γέννηση, αλλά μόνο το θάνατο! Αυτό είναι γνωστό γιατί την ημέρα εκείνη η χριστιανική θρησκεία γιορτάζει τους αγίους της! Έκλεψαν την ημέρα για να καπελώσουν την ειδωλολατρική γιορτή! Στην Ανατολή ακόμα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 6 του Γενάρη! Τότε εμείς είπαμε ότι στις 6 έγινε η γέννηση του Αγίου Πνεύματος! Τι υποκρισία και χαζά ψέματα!
Όσο για την παρθενία μην εκπλήσσεσαι. Η Αθηνά, η Άρτεμις και η Εστία είναι τα σύμβολα της αγνότητας!
Μα καλά… κοτζάμ Παρθενώνας, δεν σου λέει τίποτε η λέξη… ναός αφιερωμένος στην Αθηνά!;;;;;

Άθεος είπε...

Επειδή στον Τετραφάρμακο δημοσίευσα (πάλι εξ’ αιτίας σου) ένα άρθρο για το Πολυτεχνείο που το συνδέω με την κύρια πλευρά του zeitgeist ρίξε μια ματιά. Αξίζει τον κόπο. Θα δεις και τις όμορφες κόρες μου!
Το Πολυτεχνείο Ζει! Εμείς;

Αόρατη Μελάνη είπε...

Η Άρτεμη και η Αθηνά ήταν παρθένες, αλλά δεν κάνανε παιδάκια. Ο Διόνυσος ήταν γιος της Σεμέλης, η οποία δεν λέγεται πουθενά ότι έμεινε παρθένα μετά την επαφή της με το Δία.

Τέλος πάντων, δεν είναι ακριβώς εκεί το ζήτημα. Εσύ εστιάζεις περισσότερο στην ουσία του πράγματος, που είναι η σύνδεση των διαφόρων μυθολογικών θρησκευτικών παραδόσεων, και πράγματι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το αν συμπίπτουν ακριβώς όλες οι ημερομηνίες και οι λεπτομέρειες των μύθων είναι δευτερεύον.

Ωστόσο στο Zeitgeist αλλοιώνονται αυτές οι λεπτομέρειες, γεγονός που γεννά καχυποψία, αφαιρεί αξιοπιστία και τελικά αποδυναμώνει το ίδιο του το επιχείρημα. Ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει αυτό, μένοντας πιστός στην ιστορική ακρίβεια. Αυτό που ήθελε να δείξει μπορούσε να το δείξει και χωρίς αυτές τις υπερβολές και τις αλλοιώσεις των στοιχείων. Κάνοντας αυτό το πράγμα, χάνει ενδεχομένως μια σημαντική μερίδα του κοινού.

Άθεος είπε...

Α!! Το πρόβλημα είναι το παιδάκι; Θέλεις μία παρθένα ώστε να γεννάει κιόλας; Μα ο μπαμπάς του Διονύσου είναι ο Δίας, ο Θεός. Η Σεμέλη δεν πρόλαβε να το γεννήσει γιατί στους έξι μήνες κύησης το πήρε ο Δίας σαν έμβρυο και το έβαλε στο μηρό του. Έτσι γεννήθηκε σαν Θεάνθρωπος και η Σεμέλη έμεινε παρθένα! Κι επειδή ο Διόνυσος γεννήθηκε από δύο μήτρες γι αυτό ονομάστηκε και Δημήτριος! Εξ ου και το όνομα Δημήτριος!
Τώρα ξέρω… εσύ θέλεις ένα τοκετό με μητέρα παρθένα, όπως λέμε και η πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο!
Ο Περσέας γεννήθηκε από την παρθένα Δανάη που η ιστορία του μοιάζει τόσο πολύ με την ιστορία του Χριστού, ώστε ο μάρτυρας Ιουστίνος εξηγεί το γεγονός αυτό λέγοντας ότι ο διάβολος ξέροντας ότι ο Χριστός θα έρθει σύντομα στη γη κανόνισε τα πράγματα έτσι ώστε τα θαύματα να γίνουν πριν ακόμα τον ερχομό Του!
Βέβαια ο Ιουστίνος δεν είχε υπόψη του μόνον την περίπτωση του Περσέα. Είναι όλες εκείνες οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο video που ο μάρτυρας τις γνώριζε κι έδωσε την εξήγηση όπως σου την έγραψα! Λες να έγραψε αυτή την κοτσάνα χωρίς λόγο;
Αυτά να πεις στο φίλο σου που αμφέβαλε πως αυτά είναι υπερβολικά. Αντίθετα, υπερβολικά είναι όλα αυτά που μας λένε για το Χριστό! Το δεύτερο αιώνα που δημιούργησαν το μύθο για το Χριστό, έκλεψαν ό,τι υπήρχε στο παρελθόν για να διαιωνιστεί ο ίδιος μύθος με διαφορετικά ονόματα!
Βέβαια ακόμα κι αν δεν σε έπεισα, περίμενε κοντά στα Χριστούγεννα, θα κάνω άλλη μία ανάρτηση, για πάρτη σου πάλι, σαν αφιέρωμα για τα Χριστούγεννα, με θέμα τη γέννηση του Χριστού! Εκεί θα πούμε περισσότερα!
Μέχρι τότε ας έχουμε υπόψη μας ότι ο Ιησούς δεν γεννήθηκε ποτέ. Δεν υπήρξε αυτό το άτομο, μέχρι το 112 που αναφέρεται το όνομα του για πρώτη φορά!
Όποιος έχει αντίρρηση παρακαλώ να μου πει τις πηγές!!!!

Panos Konstantinidis είπε...

"Για το πρώτο μέρος διατηρώ επιφυλάξεις ως προς την ακρίβεια των στοιχείων που παρατίθενται. Ένας φίλος μου επεσήμανε σε ιδιωτική αλληλογραφία ότι ορισμένες αναφορές στους μύθους αρχαίων θεοτήτων δεν είναι ακριβείς (π.χ. αναφέρεται ότι η γέννησή του Ώρος ή του Διονύσου και άλλων τοποθετείται στις 25 Δεκεμβρίου, ενώ αυτό δεν ισχύει πάντα, ναι μεν τοποθετείται γύρω στο χειμερινό ηλιοστάσιο όχι όμως ακριβώς στις 25 Δεκεμβρίου). Δεν ξέρω αρκετά για να επαληθεύσω ή να απορρίψω τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Δείτε το λοιπόν με κάθε επιφύλαξη."

Σου είναι εύκολο να παραθέσεις τα στοιχεία τα οποία δεν επαληθεύονται;

Αόρατη Μελάνη είπε...

Πάνο, εύκολο δεν είναι γιατί δεν έχω πρόχειρα στοιχεία, αλλά θα το ψάξω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ.

Panos Konstantinidis είπε...

Να'σαι καλά. Όχι τίποτα άλλο, απλώς θέλω να το ψάξω κι εγώ.

Άθεος είπε...

Αν δεν σας έπεισα, ούτε με τη Δανάη, περιμένετε το επόμενο άρθρο της ανάρτησης, που τώρα δουλεύω. Να μη τα γράφω δυο φορές!

Αόρατη Μελάνη είπε...

Με αρκετή καθυστέρηση απαντώ στο ερώτημα του Πάνου. Πρώτα συγκέντρωσα τα στοιχεία που αναφέρει το ντοκυμανταίρ για τις διάφορες θεότητες, και στη συνέχεια αναζήτησα πληροφορίες που να τα διαψεύδουν ή να τα επιβεβαιώνουν.

Horus (Egypt)
Born Dec.25
Virgin Ιsis
Birth marked by star in the east
Followed by 3 kings who adorned him
Teacher of other children at 12
Baptized/ministry at 30 by Anapa, start preaching
12 disciples with whom he walked
Performed miracles
Truth, Light, Good Shepherd, Lamb of God
Betrayed by Typhon
Crucified, buried for 3 days, ressurected

Attis (Phrygia)
Born of virgin Nana
Dec. 25
Crucified, dead for 3 days, ressurected

Krishna (India)
Born of virgin Devaki
Star in the East marking birth
Performed miracles
Resurrected

Dionysus (Greece)
Born of a virgin
Dec.25
Miracles, changed water into wine
King of Kings, Alpha and Omega, Only Son
Dead and resurrected


Mithra (Persia)
Born of a Virgin
Dec.25
12 disciples
Performed miracles
Dead buried for 3 days resurrected
Truth, Light
Worshipped on Sunday

Επίσης δίνονται κάποιες αστρονομικές ερμηνείες για την την επιλογή της 25ης Δεκεμβρίου ως ημερομηνίας γέννησης του Ιησού και για τη σύνδεσή του με τους ιχθύες κλπ.

Οι ερμηνείες αυτές είναι αληθοφανείς μεν, ανεξακρίβωτες δε. Εύλογες εικασίες, αλλά πάντως εικασίες, όχι βεβαιότητες.

Όσον αφορά τις θεότητες τώρα:

Δεν μπόρεσα να διασταυρώσω κανένα από τα στοιχεία που δίνει για τον Μίθρα.

Για το Διόνυσο, το μόνο που ισχύει από όσα λέει είναι ότι σύμφωνα με ένα μύθο πέθανε και ξαναγεννήθηκε, όμως αυτό συνέβη όταν ήταν παιδί και η οργισμένη Ήρα προσπαθούσε να τον σκοτώσει, όχι σε μεγάλη ηλικία, όπως με τον Ιησού. Η Σεμέλη σίγουρα δεν ήταν παρθένα, ούτε και ο Διόνυσος ήταν μοναδικός γιος του Δία!

Η σύλληψη του Κρίσνα, σύμφωνα με ορισμένους μύθους, έγινε «πνευματικά» χωρίς σεξουαλική επαφή, αλλά η μητέρα του δεν αναφέρεται να ήταν παρθένα, είχε μάλιστα κάνει άλλα παιδιά προηγουμένως.

Η σύλληψη του Άττιδος επίσης αναφέρεται ότι έγινε χωρίς σεξουαλική επαφή, όταν η μητέρα του Νάνα ακούμπησε στο στήθος της τον καρπό μιας αμυγδαλιάς που είχε φυτρώσει από το ακρωτηριασμένο πέος ενός ερμαφρόδιτου δαίμονα. Αλλά ούτε και αυτή ήταν παρθένα, και μάλιστα εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος.

Ο Ώρος συμβόλιζε τον ουρανό, όχι τον ήλιο. Ως ουρανός, ταυτιζόταν και με τον ήλιο αλλά και με το φεγγάρι. Σύμφωνα με ένα μύθο ο ήλιος ήταν το ένα του μάτι και το φεγγάρι το άλλο.

Δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω ουσιαστικά κανέναν από τους ισχυρισμούς σχετικά με τις θεότητες αυτές. Δεν ξέρω από πού άντλησαν στοιχεία αυτοί που τους ανέφεραν.

Νομίζω ότι ένας ερευνητής της μυθολογίας των θρησκειών θα μπορούσε να εντοπίσει πολλές αντιστοιχίες ανάμεσα στους μύθους των διαφόρων θρησκειών. Θεωρώ πολύ πιθανό, για να μην πω προφανές και αυτονόητο, ότι οι διάφορες θρησκείες, παραδόσεις και μυθολογίες επηρέασαν η μία την άλλη και πήραν στοιχεία η μία από την άλλη.

Το θέμα είναι ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία που δίνονται στο zeitgeist είναι αναληθή, και αυτό εύλογα εγείρει καχυποψία ως προς την ακρίβεια των άλλων στοιχείων που δίνονται σε άλλα θέματα.

Panos Konstantinidis είπε...

Σε ευχαριστώ. Θα το ψάξω κι εγώ.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Αν βρεις κάτι, σχετικά με αυτά ή με άλλα στοιχεία, θα με ενδιέφερε να το μάθω.

Άθεος είπε...

Το άρθρο για τα Ηλιούγεννα είναι έτοιμο από χθες!
Αν έχετε αμφιβολίες πρέπει να τις διαφυλάξετε μόνο για το χριστιανισμό, που κάθε δοξασία της είναι κλεμμένη από τους άλλους!
Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, αλλά ας αφήσουμε και μερικές ανέκδοτες πληροφορίες για το βιβλίο μου!…..

Panos Konstantinidis είπε...

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο TLG βρήκα τα παρακάτω:

Γέννηση Διονύσου από παρθένα: Νόννος -Διονυσιακά, Βιβλίο 6, 155-165. Αυτό είναι μία από τις εκδοχές της γέννησης του Διονύσου από την Περσεφόνη. Ο Νόννος αναφέρει ότι η Περσεφόνη ήτανε παρθένα και ο Διόνυσος γεννήθηκε όταν ο Δίας την έγλυψε στο χέρι. Τώρα από που πήρε τις πληροφορίες δεν το γνωρίζω, μιας και ο Νόννος έγραψε μ.Χ., πάντως στους Ορφικούς ύμνους αναφέρεται επίσης ότι ο Διόνυσος γεννήθηκε από την Περσεφόνη (ύμνος Διονύσου, αριθμός 30 αν έχεις το TLG).

Για τα θαύματα του Διονύσου υπάρχουνε δύο αναφορές, Παυσανίας, Ελλάδος περιήγησις, 6. 26. 1 - 2 και Αθήναιος, Δειπνοσοφιστές 1.61.4, όπου αναφέρεται ότι ο θεός Διόνυσος γεμίζει τρεις κενούς λέβητες με κρασί.

Για την ανάσταση τα είπες εσύ, απλώς να προσθέσω ότι στο zeitgest δεν αναφέρεται ότι ο Διόνυσος αναστήθηκε σε νεαρή ηλικία, απλώς λέει ότι αναστήθηκε κι αυτός. Γενικώς φαίνεται ότι υπάρχουνε αρκετές ομοιότητες που μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για το χριστιανισμό.

Για το ότι ο Διόνυσος προσφωνούτανε "το Άλφα και το Ωμέγα" αναφέρεται στο βιβλίο του T. W. Doane, Bible Myths and Their Parallels in Other Religions (σελίδα 193). Μπορείς να το βρεις στο διαδίκτυο εδώ: http://books.google.com/books?hl=en&id=AtlY4-mFR-YC&dq=Bible+Myths+doane&printsec=frontcover&source=web&ots=X2iyaGZTeU&sig=pbAvpPC7k8dmlaMNJ8qHABdpEhg#PPA193,M1

Τώρα την επιγραφή αυτή δεν μπόρεσα να τη διασταυρώσω, θα πρέπει σε κάποια στιγμή να πεταχτώ μέχρι τη βιβλιοθήκη για να δω αν όντως είναι έτσι. Πάντως ο Doane έχει παραπομπές για την επιγραφή, αν κάποιος έχει το χρόνο και τα μέσα να το ψάξει ας το κάνει.

Θα συνεχίσω το ψάξιμο, αν βρω κάτι άλλο θα το γράψω εδώ.

Panos Konstantinidis είπε...

> ο Δίας την έγλυψε στο χέρι.

Διόρθωση, δεν αναφέρει ότι την έγλυψε στο χέρι, απλώς λέει ότι έγλυψε τη μορφή της.

Άθεος είπε...

Γιατί λιώνετε τον κώνωπα και αδιαφορείτε για τις καμήλες;
Δεν έχετε πειστεί ακόμα;
Όταν πιστέψατε στις χριστιανικές φαιδρότητες έτσι ψάχνατε να βρείτε αποδείξεις;
Καλά κάνετε, όμως τότε έτσι κάνατε;
Δυο στέκια θα έχουμε τώρα;
Περάστε κι από το σπιτικό μου…
Δείτε τι ώρα είναι για να καταλάβετε ότι δεν έχω και τόσο χρόνο να τριγυρνώ από δω και από κει.
Έπειτα κάποιος μπορεί να ξέρει κάτι και να σας λύσει τις απορίες.
Μόλις βρω το χρόνο, κι εγώ. Στο κάτω κάτω για σας έγραψα το άρθρο και όπως βλέπω, το Πάσχα με περιμένει άλλο!
Ο Κώστας μου έφαγε πολύ χρόνο σήμερα που είχα δουλειές.
Από αύριο ίσως είναι καλύτερα.
Είδες ο Φραγκόπουλος πόσα βρήκε Μελάνη;
Το zeitgeist λοιπόν είναι υπερβολικό;

Αόρατη Μελάνη είπε...

Όπα, Άθεε, χαλάρωσε. Εγώ τουλάχιστον δεν πιστεύω τίποτε χωρίς να το ψάξω και το ξέρεις νομίζω. Ούτε "χριστιανικές φαιδρότητες" ούτε τίποτε άλλο. Ζητώ στοιχεία πριν δεχτώ οτιδήποτε.

Και δεν σου ζήτησε κανείς να τριγυρνάς εδώ κι εκεί. Είσαι ελεύθερος να γυρνάς όπου γουστάρεις, όπως και εμείς, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

Ο Φραγκόπουλος παραθέτει αυτά που λέει το βιβλίο για τον Ώρος. Δεν ξέρω τις πηγές του βιβλίου, δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι. Για τις άλλες θεότητες δεν ξέρω τι γίνεται. Την άποψή μου για το θέμα την έχω ξαναπεί, μην επαναλαμβανόμαστε.

Άθεος είπε...

Καλά κάνετε, έτσι πρέπει να κάνουμε Μελάνη μου, μη βαράς τώρα εσύ... Αν διάβασες τα σχόλια... είδες πως το ψάχνουμε με τον Κώστα, εγώ απ' τη μεριά μου κι αυτός απ' τη δική του.
Εγώ για συλλογικότητα μίλαγα... δεν πίεσα κανένα... σου ζητώ συγνώμη!

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ZEITGEIST ADDENDUM ΚΑΙ VENUS PROJECT

ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ. ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ (VENUS PROJECT) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!

ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΠΑΡΑΧΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΑΓΑΘΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΑΘΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ???!!! ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΟΛΟΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!.... ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.....Η GOOGLE Η YAHOO KAI ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙNAΙ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΞΙΩΝ...ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!! ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΜΒΕΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ...???ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ???!!!!! ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 2003 ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ ΖΩΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ...!!!ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ...????!!!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ VENUS PROJECT ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ....ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΑΕΡΑ!! ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ. ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΕΣ!!

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΜΠΟΛΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ...ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ...ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ.....ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΛΟΣ!!! ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...???ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΝ, ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣΑΝ, ΑΣΧΟΛΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ, ΤΟ ΧΟΡΟ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ...ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ, ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ....ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ....ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ....ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ........Η ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.....ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.....ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ Η ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ.....ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!! ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑΒΛΙ, ΣΚΑΚΙ, ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΗ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ...Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ!! ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ (ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ...ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.....ΘΑ ΕΛΑΤΤΩΣΟΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ...ΑΠΟ ΧΟΜΠΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΛΩΝΟΥΝΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ...ΜΕ ΣΕΙΡΑ...ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ!!!
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ!! ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (ΧΟΜΠΙ ΠΛΕΟΝ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ!!

ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ «ΠΑΙΔΕΙΑ» ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ...ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!! ΣΤΟ VENUS PROJECT ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΟΤΙΜΟΙ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ...ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ...ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ...!!! ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ....ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ....ΨΗΦΙΖΩ πχ ΠΑΣΠ ΔΑΠ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...Η ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ...ΠΡΥΤΑΝΗΣ..ΚΤΛΠ ΑΡΑ ΑΠΟΚΤΩ ΕΞΟΥΣΙΑ...ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ...ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ!!

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟΙ.....Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΡΡΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ.

Η ΑΦΘΟΝΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΓΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΤΛΠ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΟΣΑ ΑΓΑΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ... ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ. ΕΔΩ ΘΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑ HUT ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΟΣΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΘΕΛΕΙΣ...ΜΑ ΠΟΣΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ!!! ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ Η ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.....ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ...ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ.. ΤΗΝ 31ΟΚΤ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ...???ΕΓΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΘΕΟΣ» (ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ....ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΘΕΟΣ»....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Τελετή Ηλιοστασίου Δεκεμβρίου 2008

21.12.08

Ήλιος γεννάται σήμερον σαν Σωτήρ, Σμινθεύς και Διόνυσος και προσφέρει σ' όλους τα δώρα του.

Έλληνες θρησκευτές γιόρτασαν στον Βωμό του Διονύσου στην Πεντέλη, το χειμερινό Ηλιοστάσιο. Τίμησαν μέσα σε κατανυκτικό και θεουργικό κλίμα την ημέρα της χειμερινής τροπής του Ήλιου (εισέρχεται στον αστερισμό του Αιγόκερω). Η αναγέννηση του Ηλιακού - Απολλωνίου Φωτός και η νίκη του έναντι του Φυσικού και Νοητού σκότους γιορτάστηκε με ιερές επικλήσεις και ύμνους, συνοδεία μουσικών οργάνων, ενώ προσφέρθηκαν αφιερώματα (θυμιάματα, άρτος, οίνος, γάλα με μέλι, γλυκίσματα).

Μοιράστηκαν δώρα και στολίστηκαν τα δέντρα των ευχών με κορδέλες των ένθεων Ελλήνων, που τίμησαν έτσι το πανάρχαιο έθιμο του στολισμού των δέντρων (δενδρολατρεία) κατά τις ημέρες του ηλιοστασίου. Όπως ακριβώς συνέβαινε χιλιάδες χρόνια πριν, στα μικρά ή κατ' αγρούς Διονύσια και τα Λήναια, τις αντίστοιχες μέρες. Με αγκαλιές, συντροφικότητα, συγγνώμη, και προσφορές στο θείο, γιορτάστηκε η Γέννηση του Αήττητου Ήλιου και μαζί το όνειρο των ανθρώπων για εξέλιξη.

Ρ.

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.08 )

Διαβάστε περισσότερα...




Χειμερινό Ηλιοστάσιο


Αξιολόγηση χρήστη: / 1

21.12.08

Χαμένη η ανθρωπότητα, μέσα στο χάος της ισοπεδωτικής διεθνοποίησης και της πλήρους απαξίωσης των ιδεωδών, γιορτάζει τις μέρες του Δεκεμβρίου, όπως οι πολυεθνικές και οι παγκοσμιοποιητές της επιβάλλουν να γιορτάσει. Καταναλώνοντας πλαστικές Barbie, ψεύτικα μελομακάρονα και ισοπεδωτικό lifestyle.

Παρ' όλα αυτά οι γιορτές αυτές διατηρούν στον πυρήνα τους το μυστικό νόημα της ύπαρξης. Αντιπαρερχόμενοι την εμπορευματοποίησή τους, θα ανακαλύψουμε στην βάση τους την πηγή της Αρμονίας και της Χαράς. Αν σκύψουμε με δέος και κατάνυξη, θα αφουγκραστούμε μαγικούς ψίθυρους για ψυχική ανάταση και θεϊκή μέθεξη. Ο θεϊκός προορισμός μας, μας καλεί σε μια μυστική συνουσία με την Ομορφιά.

Μιας και είναι Δεκέμβριος καλό είναι να θυμηθούμε τι στα αλήθεια γιορτάζουμε αυτόν τον μήνα.

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.08 )

Διαβάστε περισσότερα...



Η Θεία Γέννησις ή «Μικρά Διονύσια»


Αξιολόγηση χρήστη: / 1

21.12.08

Από το Φθινόπωρο, όλος ο ζωντανός κόσμος προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες των καιρών... Τα δέντρα συσπειρώνουν την θεία ουσία της ζωής στους καρπούς των και την προστατεύουν για την χειμερινή περίοδο, ώστε να διέλθουν επιτυχώς την δοκιμασία του φαινομενικού θανάτου... Οι άνθρωποι θα βρουν καταφύγιο στην θαλπωρή της οικογενειακής εστίας...
Η γέννησις του θεού Διονύσου συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στη φύση, και θα συμβαίνει όσο υπάρχει η ζωή... Χαρακτηριστική όμως στιγμή αυτού του φυσικού φαινομένου, η οποία λαμβάνει και συμβολική αξία, είναι το ξεκίνημα του ετήσιου κύκλου κατά την χειμερινή τροπή του ηλίου, όπου και η μεγαλυτέρα νύκτα του έτους. Και συμβαίνει παντού. Στην φάτνη των ίππων (Ευριπίδης), στο σπήλαιο, στον οίκο, στην ζεστή αγκάλη της σεμνής μητέρας, αλλά και όπου η θεία πρόνοια προφυλάσσει το κάθε θείον βρέφος, κάθε νεογνό, κάθε νέα ζωή στο ξεκίνημά της.

Τελευταία ανανέωση ( 22.12.08 )

Διαβάστε περισσότερα...




Πρόσκληση Επανελλήνισης


Αξιολόγηση χρήστη: / 1

19.12.08

Αγαπητοί Συνέλληνες βάλτε ένα χεράκι να επαναφέρουμε τα πράγματα στη θέση τους. Δύο χιλιάδες χρόνια τώρα οι ρίζες μας αποξηλώθηκαν και ισοπεδώθηκε η ιστορία και ο πολιτισμός μας. Η καταστροφή και λεηλασία της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς συνεχίζεται και στις μέρες μας.

Ποδοπατούν και βεβηλώνουν τους ιερούς τόπους και κάποτε οι πρόγονοί μας καλλιέργησαν στον ύψιστο και αξεπέραστο έως τώρα βαθμό τις τέχνες και τις επιστήμες. Είναι οι χώροι όπου οι πρόγονοί μας τιμούσαν την Πατρογονική μας Θρησκεία.

Ως ελάχιστο χρέος τιμής προς τους ένδοξους προγόνους μας είναι να συνεισφέρουμε όλοι στην ανοικοδόμηση του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ελάτε λοιπόν ως επισκέπτες η ως ενεργοί σκαπανείς στις εκδηλώσεις-τελετές που διοργανώνει ο Σύλλογός μας. Με την κάθε είδους συμμετοχής σας συμμετοχή οι προσπάθειές για την Επανελλήνιση της Πατρίδας μας καθίστανται ισχυρότερες και αποτελεσματικότερες.

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.08 )

Διαβάστε περισσότερα...



Ψέματα


Αξιολόγηση χρήστη: / 4

14.12.08

Στις 25 Δεκεμβρίου του έτους μηδέν, κανένα θείο βρέφος δεν γεννήθηκε. Γεννήθηκαν πολλά βρέφη, υποθέτω, τη μέρα εκείνη, όπως και κάθε μέρα, αλλά όχι Εκείνο.

Τόσο η συγκεκριμένη ημερομηνία, όσο και το έτος αποτελούν συμβάσεις που καθιερώθηκαν κατ΄ οικονομία αιώνες αργότερα. Όσο για το ειδυλλιακό σκηνικό της φάτνης με τα ζώα, δεν υπήρξε ποτέ. Είναι επινόηση του Φραγκίσκου της Ασίζης, χίλια διακόσια τόσα χρόνια μετά. Ούτε βοσκοί μπορούσαν να είναι έξω στο καταχείμωνο, ούτε μάγοι μπορούσαν να έρθουν με καμήλες από την Περσία. Όλα είναι μέρος μιας χαριτωμένης αλλά ψεύτικης ιστορίας.

Τελευταία ανανέωση ( 16.12.08 )

Διαβάστε περισσότερα...




Το Ελληνικό «Τριέσπερον» ή Ηλιούγεννα


Αξιολόγηση χρήστη: / 5

07.12.08

Στη θέση των «Χριστουγέννων», οι πρόγονοί μας εώρταζαν το λεγόμενο «Τριέσπερον», μία εορτή η οποία γενικεύεται από τους ελληνιστικούς χρόνους κι εντεύθεν, προς τιμήν των πυρφόρων και ηλιακών θεοτήτων Ηρακλέους (ο οποίος κατά τον Κορνούτο ορίζεται ως «ο εν τοίς όλοις Λόγος καθ'όν η Φύσις ισχυρά και κραταιά εστί και απεριγένητος ούσα, μεταδοτικός ισχύος και τοίς κατά μέρος και αλκής υπάρχων») και Ηλίου. Το «Τριέσπερον» ξεκινούσε με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο (τη νύκτα της 21ης προς την 22α του Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη δηλαδή νύκτα του έτους) και κορυφωνόταν με την αναγέννηση του φωτοδότη Ηλίου (τη νύκτα της 24ης προς 25η, όταν η ημέρα έχει ήδη μείνει «στάσιμη» επί 3 ημέρες μετά το Ηλιοστάσιο και αρχίζει πλέον να μεγαλώνει).

Τελευταία ανανέωση ( 07.12.08 )

Διαβάστε περισσότερα...



Τα Κάλαντα του Τριέσπερου


Αξιολόγηση χρήστη: / 7

07.12.08

Τα Κάλαντα του Τριέσπερου, ευθέως από τους Αρχαίους Χρόνους, ακόμα τραγουδιούνται στην Κύπρο σε ορισμένα ορεινά χωριά.

Καλήν εσπέραν άρχοντες,
αν είναι ορισμός σας
Ηλίου τη θεία γέννηση να πω στ' αρχοντικό σας.
Απόλλων άρχοντα θεέ,
έλα ξανά κοντά μας συ φωτοδότη Βασιλιά,
φώτισε την καρδιά μας.
Λιώσε τα χιόνια στα βουνά
ζέστανε τα πλατάνια
φέρε μας γέλια και χαρά,
ειρήνη και ζωντάνια.
Στο σπίτι αυτό που μπήκαμε
οι εστίες να μη σβήσουν
κι όλοι οι νοικοκυραίοι του
χίλια χρόνια να ζήσουν...

Τελευταία ανανέωση ( 07.12.08 )

Αόρατη Μελάνη είπε...

Ανώνυμε, ανοίγεις πολλά θέματα. Θα σταθώ μόνο σε ορισμένα που θεωρώ βασικά.

Λες: "Το πιο δυσκολο απο ολα θα ειναι να γινει η αρχη και η μεταβαση σε αυτο το συστημα...Τωρα ποιος θα το επιτρεψει και ποιος θα το κανει αυτο ειναι ενα μεγαλο ερωτημα???!!!"

Αυτό είναι και για μένα το μεγαλύτερο ερώτημα. Ωραίες οι ουτοπίες, και το venus project δεν είναι η πρώτη που επινοεί ο άνθρωπος (ενδεχομένως ούτε και η τελευταία). Το θέμα είναι ότι η αλλαγή της καθεστηκυίας τάξεως κατά κανόνα στην ιστορία γινόταν πάντα με επαναστάσεις, με πολέμους, με αιματηρές αναταραχές - κάτι που καθένας μας θέλει να αποφύγει. Επίσης συχνά βλέπουμε στην ιστορία ότι μετά από μια επανάσταση τα ιδανικά που υποστηρίζονται τελικά εκπίπτουν και δεν υλοποιούνται. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, αφ' ενός πώς μπορεί να εξασφαλίσει την αναίμακτη και ειρηνική μετάβαση στο νέο σύστημα, και αφ' ετέρου πώς μπορεί να εξασφαλίσει την καλή και συνεπή λειτουργία του συστήματος;

Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον εφικτό τρόπο. Γιατί στη νέα κοινωνία ναι μεν θα ζούμε καλά, πλην όμως θα ζούμε όλοι πάνω κάτω το ίδιο καλά. Δεν θα ζουν ορισμένοι μέσα στη χλιδή, ούτε θα έχουν ορισμένοι υπέρμετρη εξουσία. Και δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που επιθυμούν την εξουσία, μόνο και μόνο για την ηδονή της, για την αίσθηση της δύναμης. Υπάρχουν επίσης αρκετοί άπληστοι άνθρωποι που δεν βολέυονται με όσες πίτσες μπορούνε να φάνε, θέλουνε πολλές πίτσες, θέλουνε και την πιτσαρία ολόκληρη.

Λες στο τέλος: "Δεν πιστευω οτι κανεις απο τους ανθρωπους, στην περιπτωση που θα σταματησει το νομισματικο συστημα να δουλευει, να θελει να γινει «θεος» (εξουσιαστης) για να κυριαρχει....γιατι απλα δεν θα εχει το κινητρο να γινει «θεος»...."

Διαφωνώ με αυτό. Νομίζω ότι η αίσθηση της κυριαρχίας είναι από μόνη της μια ικανοποίηση. Νομίζω επίσης ότι η αίσθηση της ιδιοκτησίας, του να κατέχεις πολλά αγαθά, πολύ περισσότερα από όσα μπορείς πραγματικά να καταναλώσεις και να απολαύσεις, συνιστά μια μορφή απόλαυσης, ακριβώς επειδή δηλώνει εξουσία, δύναμη, ανωτερότητα. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται έτσι και λειτουργούν έτσι. Εν μέρει είναι θέμα παιδείας, δεν ξέρω όμως αν είναι μόνο θέμα παιδείας ή και ιδιοσυγκρασίας.

Πώς γίνεται να αλλάξουν αυτοί οι άνθρωποι; Πώς γίνεται να στραφούν σε άλλες μορφές ικανοποίησης; Εγώ ομολογώ ότι δεν το ξέρω.

Όσο για την απορία που θέτεις "Πως και δεν εχουν επεμβει οι μεγαλες εταιρειες, οι κυβερνησεις εναντι αυτης της ιδεας...???", για μένα η απάντηση είναι απλή:

Δεν έχουν επέμβει επειδή γνωρίζουν ότι όλο αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. Τους είναι πανεύκολο να παρεμποδίσουν την υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας και δεν σκοτίζονται για τις δικές μας χαζοκουβέντες. Μας αφήνουν να εκτονωνόμαστε μιλώντας μέχρι εκεί που μας παίρνει, μας δίνουν μια ψευδαίσθηση ελευθερίας, κρατώντας μας ταυτόχρονα δέσμιους του καθεστώτος συστήματος.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Ανώνυμε δεύτερε, πολύ ενδιαφέροντα τα κοινά στοιχεία της δωδεκαθεϊστικής θρησκείας με τη χριστιανική.

Κατά τα άλλα, εγώ προσωπικά δεν έχω την πρόθεση να αντικαταστήσω ένα παραμύθι με ένα άλλο. Απέχω γενικά από τις θρησκείες, και αυτό που ελπίζω είναι να γίνει κάποτε κατανοητό ότι η θρησκεία είναι μια καθαρά υποκειμενική προσωπική επιλογή και να πάψει να συνδέεται με το κράτος και με τις δημόσιες εκδηλώσεις, να πάψει να χαίρει τέτοιας υπερβολικής εκτίμησης και σεβασμού, και να παραμείνει στους κόλπους των λειτουργών και των μελών της.

Μου αρέσουν οι τελετές παρόλα αυτά, μου αρέσει το κατανυκτικό κλίμα που μπορεί να δημιουργηθεί από μια όμορφη τελετή, μου αρέσει να υπάρχουν μέρες ξεχωριστές από τις άλλες. Ευχαρίστως θα γιόρταζα το ηλιοστάσιο και την ισημερία, αλλά όχι ως χριστούγεννα ή ηλιούγεννα ή γέννηση του Διονύσου (χειμερινό ηλιοστάσιο) ούτε ως επιστροφή της περσεφόνης από τον Άδη (εαρινή ισημερία) αλλά ως σκέτο ηλιοστάσιο και ως σκέτη ισημερία, ως ιδιαίτερες στιγμές της φύσης, αυτό και μόνον, χωρίς μύθους και μεταφυσικές προεκτάσεις.

Το φυσικό είναι όμορφο και αξιολάτρευτο. Ας το λατρέψουμε έτσι όπως είναι. Δεν μπορούμε να χαρούμε την ομορφιά ενός κήπου χωρίς να πιστέψουμε ότι υπάρχουν και νεράιδες εκεί;

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΕΛΑΝΗ...ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΓΩ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑ (ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΗΛΙΟΥΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΩΝ). ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ...ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ZEITGEIST ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ZEITGEIST,ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΔEΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ:
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ VENUS PROJECT?? ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ??? ΑΠΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ??!!! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ VENUS PROJECT, ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ..!! ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ??? ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ VENUS PROJECT ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΤΑ ΚΡΑΤΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ) ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ Η ΟΛΟΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ???!!!!! ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΕΑ???ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 2003 ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΛΩΝ 10 ΕΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ!! ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ...?!!
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΠΛΑ ΤΙΝΑ: 1) ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ / ΜΑΣΣΟΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ,ΔΗΛΑΔΗ Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΩΡΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΠΧ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΑΛΛΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΕΝΩ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ 2) ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΓΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ Η ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΙ ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ... ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ!!:-))ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ...ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΟ ΑΕΠ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ!!!!:-))) ΚΑΙ ΕΔΩ ΧΑΧΑΝΙΖΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΕΛΑΝΗ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΣΕΣ... ΤΗΝ ΠΙΤΣΑΡΙΑ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...
ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ (ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΗΜΩΝ) ΕΝΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ...ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ....ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ...ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ..ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ... ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ...ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ(ΠΕΡΙΚΛΗΣ)ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ (ΑΣΠΑΣΙΑ)ΚΑΙ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΝΕ ΛΑΘΗ...ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ...ΒΛΕΠΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..ΣΥΖΥΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ..ΚΤΛΠ..ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ...ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!

Αόρατη Μελάνη είπε...

Ανώνυμε, εκτιμώ κι εγώ ότι στα περισσότερα συμφωνούμε. Όσον αφορά το Venus project, από τα δύο σενάρια που προτείνεις το πρώτο είναι πραγματικά το πιο πιθανό, και στην τελική δεν είναι και πάρα πολύ κακό σενάριο - στο κάτω κάτω προβλέπει την άνοδο του βιοτικού επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο, έστω και αν δεν εξαφανίζει τις ανισότητες. Από την άλλη, μπορεί να είναι και ειλικρινείς αυτοί που το προτείνουν, στην οποία περίπτωση είναι μάλλον απίθανο να τους αφήσουν να το προχωρήσουν σε βαθμό τέτοιο που να τεθεί σε πραγματικό κίνδυνο η εξουσία των κρατούντων.
Ομολογώ ότι έχω κι εγώ πολλές επιφυλάξεις για το Venus project, αλλά το βρίσκω και ελκυστικό. Αν μη τι άλλο είναι μια αξιόλογη ουτοπία που μπορούμε να έχουμε σαν ιδανικό και στόχο, έστω και αν δεν τον πετύχουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΟΡΑΤΗ ΜΕΛΑΝΗ
ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΖΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ, ΑΠΛΑ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ZEITGEISTΜΟVENT.GR ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ME ΒΓΑΛΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 01-02-2009 ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΖΗΤΗΣΑ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥΣ!!

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ZEITGEIST MOVEMENT.GR

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΥΟ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΜΠΗΚΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ. ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ. ΕΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΤΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΒΑΘΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ZEITGEIST ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ????ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ??? ΟΝΤΩΣ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21 ΑΠΟ ΕΞΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ Α΄ΠΠ ΚΑΙ ΣΤΟ Β΄ΠΠ, ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ) ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ. ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΨΟΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ (ΠΛΗΝ ΙΣΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΚΤΛΠ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ) ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ. ΟΜΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥ. ΙΣΩΣ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) ΟΙ ΑΛΛΗΛΟΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΩ ΟΤΙ ΠΕΣΑΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ, ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ (ΑΡΕΤΗΣ) ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ. ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ!! ΤΟ IMAGINE ΤΟΥ JOHN LENNON ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ. ΟΜΩΣ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ KAI ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ZEITGEIST ΚΑΙ ΤΟΥ VENUS PROJECT ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ JOHN LENNON ΚΑΙ ΤΟΥ MARTIN LUTHER KING, ΚΤΛΠ!!

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΓΝΟΙΑ, ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΗΓΗΤΕΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΤΟ 2008 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ??? ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ZEITGEIST ΚΑΙ ΤΟΥ VENUS PROJECT ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ??? ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ??? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ VENUS PROJECT. ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ), ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ IN GOD WE TRUST ΣΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ??? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, Η CIA H NSA, ΤΟ FBI??? ΤΟ ZEITGEIST KAI TO VENUS PROJECT ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ??? ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΔΡΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟN ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ HITMAN ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ???Η ΟΠΩΣ ΕΔΡΑΣΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΚΤΛΠ??? ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ??? ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΚΙΝΟΥΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΙΩΠΑ??? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΠΡΙΝ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ZEITGEIST KAI ΤΟΥ VENUS PROJECT???!! ΕΑΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΣ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ?? ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ??? ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ?? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΤΟ ΙΡΑΚ, ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ??? ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΚΤΛΠ) ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ??? ΜΗΠΩΣ ΕΑΝ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ??? ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η/Υ ΙΝΤΕΡΝΕΤ?? ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ VENUS PROJECT ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ). ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (ΔΙΑ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΤΟ NEW WORLD ORDER) ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ (1907, 1929, 1973, ΚΤΛΠ), ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ Η ΟΛΟΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΕΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ VENUS PROJECT!!!??? ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ??? ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΕΑ??? ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 2003 ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΧΕ ΟΡΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΛΩΝ 10 ΕΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ!!! ΚΑΙ ΝΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ?!! ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΟΥΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ «ΑΘΡΗΣΚΕΙΑ», ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (ΔΙΑ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΥΠΟΥ ZEITGEIST ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ??? ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ???

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΕΣ/ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (VENUS PROJECT) ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ZEITGEIST ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ!! ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΕΑΝ Π.Χ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ (ΛΑΟΥ) ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ (ΕΞΟΥΣΙΑΣ) ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΡΑΞΕΙ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!! ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ!! ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ....ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΟΥ (Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ) ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ... !!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΓΡΑΦΑΝ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ!! ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ (Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΟΛΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΜΕ ΤΟ ZEITGEIST ADDENDUM ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΕΜΜΕΣΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ «ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ KAI KΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (ΔΙΑ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ «ΑΘΡΗΣΚΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ...!!

ΚΟΙΤΑΞΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙ-ZEITGEIST ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ «ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ» ΤΟΥΣ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ZAITGEIST KAI VENUS PROJECT. ΟΜΩΣ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ «ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ» TOY ZEITGEIST ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!!
http://www.youtube.com/watch?v=Cog_tgBFFXs

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2:29 ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ THE EXTERNALIZATION OF HIERARCHY)..ΕΚΕΙ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ..ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (ΔΙΑ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ (ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ), ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΙΡΑΣΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ!!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ.... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (ΔΙΑ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ.... ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ / ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ??? ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ Η ΠΕΙΝΑ...Η ΦΤΩΧΕΙΑ??? Η ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΔΥΝΑΜΕΙΣ) ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Η ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΕΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΤΛΠ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΥΚΤΟΙ ΠΟΡΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (ΔΙΑ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ...ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ... !!! ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ Η ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ?? ΕΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ (ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΝΑ ΑΠΟΣΒΕΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΩΣΤΑ?? ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ!!!
http://www.warpeace.org/article.php?story=20070414073647506

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ...ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ EAN ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (ΔΙΑ) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ...ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΙΟΝ ΟΜΩΣ?? ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΟ TEXAS!!! ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ (ΒΛΕΠΕ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΡΩΣΙΑ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ). ΜΟΛΙΣ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΩΣ «ΛΥΤΡΩΤΗΣ». ΕΝΩ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ (ΤΟ ZEITGEIST) ΚΑΙ ΤΟ VENUS PROJECT ΗΡΘΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ!!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΤΟ VENUS PROJECT ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΥΠΟΥ ZEITGEIST ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (ΔΙΑ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΒΛΕΠΕ ΤΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - JEREMY RIFKIN) ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΗ ΜΑΚΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ SHEVRON, TEXACO, BP, GASPROM, ROSNEFT, Η SHELL, KΤΛΠ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ/ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟ), ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Η ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η «ΑΘΡΗΣΚΙΑ» Η Η «ΘΡΗΣΚΕΙΑ» ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ZEITGEIST. ΤΟΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΟΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΛΕ (ΜΑΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΠΟ ΜΩΡΑΚΙΑ), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΣΤΟ ΘΕΟ, (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ), ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ ΕΓΩ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΘΕΛΩ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ!! ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ-ΣΥΜΦΩΝΟ), ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡ (ΥΠΕΡΤΑΤΟ) ΟΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ (ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΑΝ.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ZEITGEIST ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΗΛΑΔΗ, ΞΕΡΕΤΕ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ/ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΑΝΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ??!! ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΑΚΟΜΗ, ΞΕΡΕΤΕ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (ΣΥΜΦΩΝΩ) ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ???!!!(ΔΙΑΦΩΝΩ). ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ (ΣΥΜΦΩΝΟ!!) ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ (ΔΙΑΦΩΝΩ)???!!

ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ (ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ORAMATISTIS Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ (ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ)!!! ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΩΝ ZEITGEIST ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ Π.Χ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ!! ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΟΥΣ (ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ).

ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ZEITGEIST KAI ΤΟΥ VENUS PROJECT ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ. ΕΤΣΙ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

Αόρατη Μελάνη είπε...

Δεν με πειράζει να αναρτάς μακροσκελή κείμενα, πολύ φοβάμαι όμως ότι ελάχιστοι θα καθίσουν να τα διαβάσουν (το λέω αυτό εγώ που γράφω κατεβατά στα σχόλια!)

Ομολογώ πάντως ότι με κουράζουν τα κεφαλαία, και ότι το βρίσκω αντιδεοντολογικό να γράφει κανείς μόνο με κεφαλαία. Η ελληνική γλώσσα έχει κάποιους κανόνες γραφής. Αν θέλουμε να επικοινωνούμε μέσω αυτής της γλώσσας, καλό είναι να τους τηρούμε, για να διευκολύνουμε το συνομιλητή μας (υποθέτοντας ότι θέλουμε πράγματι να επικοινωνήσουμε).

Προσωπικά τα κεφαλαία με κουράζουν πολύ, γιατί δεν είμαι συνηθισμένη να τα διαβάζω, οπότε κάνω copy paste στο word και τα αλλάζω σε πεζά (και πάλι λείπουν οι τόνοι και τα αρχικά κεφαλαία, αλλά τέλος πάντων είναι πιο ανεκτό). Επίσης δίνουν την εντύπωση ότι ο γράφων φωνάζει διαρκώς, πράγμα ενοχλητικό. Έχε υπόψη σου, τέλος, ότι υπάρχουν και τυφλοί χρήστες του δικτύου, και ότι στα προγράμματα αυτόματης ανάγνωσης τα κεφαλαία ακούγονται έντονα και εμφατικά, σαν να φωνάζεις αληθινά.

Δεν ξέρω ποιον κανόνα του forum που αναφέρεις παραβίασες, γιατί δεν το ξεκαθαρίζεις με τους ίδιους; Μήπως έχουν κάποιον κανόνα πρακτικό, για την έκταση των σχολίων ή για τα κεφαλαία ας πούμε, μια που τα συζητήσαμε; Αλλά και το να μη θέλουν να μπει το ίδιο θέμα πολλές φορές, και σεβαστό είναι (κατ' ανάγκην) και κατανοητό. Δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα, γιατί δεν το συζητάς μαζί τους;

Στην ουσία τώρα:

Δεν αποκλείεται να είναι βάσιμες οι υποψίες σου. Αν είναι έτσι, θα φανεί το πράγμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Προς το παρόν ούτως ή άλλως εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Μπορούμε όμως να υποστηρίζουμε τις ήπιες μορφές ενέργειας και την αποστασιοποίηση από το χρηματοοικονομικό σύστημα στο βαθμό του εφικτού, δημιουργώντας έτσι ένα ευνοϊκό πλαίσιο για να συμβεί μια αλλαγή του τύπου Venus project, αν ποτέ συμβεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έκατσα να διαβάσω όλα τα σχόλια, όταν άρχισαν τα σεντόνια των ανωνύμων σταμάτησα. Στην αρχή είχα ενθουσιαστεί και εγώ με τα zeitgeist, αλλά άλλαξα γνώμη γρήγορα. Δες αυτό το βίδεον, αν δεν το έχεις ήδη δει (το έχει βάλει και ο τελευταίος ανώνυμος πιο πάνω) http://www.youtube.com/watch?v=Cog_tgBFFXs
Αυτό που με έκανε να αρχίσω την 'αρνητική' αναζήτηση για το zeitgeist είναι:
- ο προπαγανδιστικός του χαρακτήρας
- το όνομα του δημιουργού (ναι το παραδέχομαι, μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά)
- Η ΑΠΟΛΥΤΗ εξίσωση των πολιτευμάτων, που κάνει προς το τέλος του II, όπου πετάει μέσα σε δευτερόλεπτα ότι κομμουνισμός, φασισμός, σοσιαλισμός, έχουν αποτύχει (θα σου έκανε και εσένα εντύπωση αυτό το μιξάρισμα). Πολύ απλοϊκά εξισώνει τα πολιτεύματα...
- Και ασφαλώς η πρόταση του τεχνοκράτη φίλου μας. και εγώ των θετικών επιστημών είμαι, αλλά όχι και έτσι ρε μεγάλε. Αν το δεις λίγο καλύτερα, μπορείς να διακρίνεις το 1984 στα μάτια του... ή είμαι υπερβολικός...;
ή...γιατί ο Κούλογλου για παράδειγμα όταν μου κάνει ενα ντοκιμαντέρ δε μου δείχνει ένα τρίγωνο να κοιτάει τον ήλιο; Μόνο τέχνη είναι αυτό λες;

Δε ξέρω, κρατάω τις επιφυλάξεις μου πάντως. Το σίγουρο είναι πως σα προπαγάνδα λειτουργεί, και από ότι φαίνεται θα έρθει ως νέος ηγέτης να κατευθύνει τη μάζα εκεί που θέλει αυτός.
Διότι όπως ξέρεις, ο ημιμαθής θα φάει την καραμέλα εύκολα, και θα πάει εκεί που τον πας εύκολα. Πόσο μάλλον ο αμαθής.

Καλά, ξέφυγα. Σόρι για το κατωσέντονο. Καληνύχτα.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Κοίταξε, και εγώ απογοητεύτηκα μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, επειδή βρήκα ανακρίβειες (σφάλματα; ψέματα; υπεραπλουστεύεις;) και επειδή γενικά έχει ένα κλίμα αφελές και απλοϊκό.

Αλλά βρίσκω τραβηγμένο να μιλήσουμε για θεωρίες συνομωσίας όπως αυτές που παρουσιάζει το βιντεάκι που αναφέρεις (το οποίο παρεμπιπτόντως απευθύνεται σε "ελεύθερους πατριώτες αμερικανούς" όπως λέει κάποια στιγμή, και αυτό δείχνει μια συγκεκριμένη νοοτροπία και ιδεολογία).

Τον ήλιο με τα χέρια-τρίγωνο νομίζω ότι τον δείχνει για να τονίσει το γεγονός ότι οι θρησκείες και η πνευματικότητα γενικά είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, ότι είναι πολύ εύκολο να δώσει κανείς "πνευματικές" διαστάσεις στα πράγματα που του προκαλούν δέος (τουλάχιστον εγώ έτσι το πήρα).

Δεν έχω ακράδαντα επιχειρήματα βέβαια για να πείσω ότι ΔΕΝ είναι μια σκοτεινή σατανιστική συνομωσία, αλλά ειλικρινά δε μου φαίνεται και απαύγασμα λογικής σκέψεις να πηγαίνει εκεί το μυαλό μας (όλα αυτά περί venus και lucifer ειλικρινά τα βρίσκω τραβηγμένα από τα μαλλιά). Μου φαίνεται πολύ πιο αληθοφανές να είναι απλώς αφελώς προπαγανδιστικό αλλά με καλές προθέσεις κατά βάθος.

Μπορεί βέβαια να είμαι εγώ η αφελής.

Ανώνυμος είπε...

Το βίδεον αυτό το πρότεινα ως έναν από τους καλούς αντίλογους που βρήκα. Που δεν ξεκινάει να αφορίζει για βλασφημία, κτλ. Τα περί λούσιφερ και θεοσοφιστών, πρώτη φορά τα βρήκα, δεν τα είχα ξαναακούσει, οπότε όπως καταλαβαίνεις σε καμία περίπτωση δεν το εστερνίζομαι. Αλλά αφήνω ανοικτό ένα παράθυρο για περαιτέρω ψάξιμο, για τους λόγους που σου προανέφερα, και επίσης γιατί είναι το 'ντοκιμαντέρ' με την μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό που έχω δει μέχρι τώρα, γιατί (από ότι φαίνεται) οι μέθοδοι της προπαγάνδας του είναι φοβερές. Πιστεύω θα το έχεις διαπιστώσει και εσύ αυτό.
Παραλείποντας όλα τα παραπάνω, θέλω να πω απλά πως ο τύπος απευθύνεται σε ένα κοινό που θα το καταπιεί αμασητί ως την 'αποκάλυψη της αλήθειας', την 'απόλυτη αντίσταση στην εξουσία', και θα το πάει όπου θέλει αυτό. (Και με προθυμία κιόλας). Κλασσικά παιχνίδια του συστήματος, άλλωστε. Τώρα τα περί φωτεινών, σκοτεινών, κτλ, ξέρεις ότι δεν τα ενστερνίζομαι. Μάλλον δεν το ξέρεις, αλλά νομίζω πως φαίνεται.

Ταπεινή μου γνώμη, πιο συμμαζεμένη νομίζω!

Σόρι αν σε κούρασα, είναι και παλιά η ανάρτηση.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Εν τάχει γιατί βιάζομαι αλλά δε θέλω να το αφήσω και στον αέρα:

Φυσικά και ξέρω ότι δεν ενστερνίζεσαι τα θεοσοφιστικά, δεν εννοούσα αυτό. Θα μπορούσε όμως κάποιος να πιστέψει ότι το Zeitgeist προσπαθεί να προωθήσει θεοσοφιστικές ιδέες ή σατανισμό ή δεν ξέρω κι εγώ τι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος είναι θεοσοφιστής ή σατανιστής ή χριστιανός ή οτιδήποτε "μεταφυσικό". Άλλωστε δεν θα ήταν και αδύνατον. Υπάρχουν άνθρωποι που όντως μασάνε θεοσοφισμό και που θέλουν να τον διαδόσουν. Απλά μου φάνηκε λίγο τραβηγμένο σαν εκδοχή, αυτό ήταν όλο. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι η προσωπική σου εκδοχή και καταλαβαίνω με ποιο πνεύμα πρότεινες το βίντεο.

Peace.

Επίσης δεν με χαλάει καθόλου να σχολιάζουν "παλιές" αναρτήσεις, τι θα πει "παλιές"; Δεν είναι ημερησία εφημερίδα εδώ! Όταν ένα θέμα ενδιαφέρει, σχολιάζουμε, τελεία. Άσχετα με το πότε πρωτοσυζητήθηκε.

Σε ευχαριστώ για την κουβέντα.