Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ

Όσοι με διαβάζετε τακτικά θα έχετε καταλάβει πλέον ότι ζω στον κόσμο μου. Δεν βλέπω τηλεόραση, ραδιόφωνο ακούω ελάχιστα και από σπόντα, εφημερίδες του μετρό όποτε τύχει και την κυριακάτικη El País. Ενημερώνομαι για τα όσα συμβαίνουν έξω από τη γυάλα μου κυρίως χάρη στη μαμά μου και τους φίλους που με παίρνουν τηλέφωνο για να μου πουν "μα καλά, δεν τα έμαθες;"

Ξεφυλλίζοντας λοιπόν προχτές το metropolis, έπεσε το μάτι μου σε μια μικρή, μικρότατη είδηση, στα ψιλά της επικαιρότητας. "Δολοφονική χαρακτήρισαν τα μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα την επίθεση με χειροβομβίδα στα γραφεία τους, στην οδό Τσαμαδού."

Έχω μείνει άναυδη για άλλη μια φορά με την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Η πρώτη φορά που έπαθα σοκ (κοινώς ταράκουλο) ήταν με το βιτριόλι που πετάξανε στην Κωνσταντίνα Κουνέβα. Η δεύτερη ήταν αυτή εδώ.

Στην πραγματικότητα, όπως διαπιστώνω από αυτό εδώ το άρθρο της Καθημερινής, η χειροβομβίδα ρίχτηκε στο στέκι μεταναστών που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα γραφεία του Δικτύου. Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτό κάνει τα πράγματα καλύτερα ή χειρότερα.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Δεν αισθάνομαι ικανή να σχολιάσω περαιτέρω το γεγονός. Ένα γεγονός που πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων. Ένα γεγονός που με κάνει να αναρωτιέμαι από τι είδους ανθρώπους περιστοιχίζομαι.

Ειλικρινά δεν βλέπω φως.

Η μόνη λύση που μου έρχεται είναι να μεταναστεύσουμε σύσσωμοι όλοι οι ιθαγενείς έλληνες κάπου αλλού - πού όμως; Εμφανώς κάπου χωρίς "ανθρώπους", για να μη μας πάρουνε με τις πέτρες - ή με τις χειροβομβίδες.

Ξέρει κανείς πότε φεύγει το επόμενο διαστημικό λεωφορείο;


ενημέρωση 7-3-09:
διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Χάρη πάνω στο θέμα.

.

37 σχόλια:

Idom είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
tsaousa είπε...

Μέσα στο μυαλό μου είσαι.

Κοίτα, για να μην πάμε όλοι μαζί κάπου και μας πάρουν πρώτα χαμπάρι και μετά με τις πέτρες, καλύτερα να σκορπιστούμε ολούθε στη γη, ένας-ένας, δυο-δυο το πολύ.

Καλό μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Ω ναι - μετανάστευση τώρα!
Και δε χρειάζεται να είμαστε κάπου χωρίς ανθρώπους, από εμπειρία σε διαβεβαιώνω ότι εκτός Ελλάδας οι Έλληνες δουλεύουν ρολόι - ίσως φταιν οι αναθυμιάσεις του εδάφους, τι να πω.

Άθεος είπε...

Αν το πάρω σαν Άθεος πρέπει να πω «μα καλά, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, που υποτίθεται ήρθε ο Χριστός να μας λυτρώσει, μας έκανε χειρότερους; Μα, πάμε από το κακό στο χειρότερο…»
Αν το πάρω πολιτικά, τότε πρέπει να πω «μία βγαίνει το ένα κόμμα, μια το άλλο, και ο ένας κλέβει και ο άλλος. Ποιο κόμμα θα μας δικαιώσει…» (υποτίθεται πως δεν υπάρχουν άλλα!)
Αν το πάρω πολιτισμικά «τόσα σχολεία, πανεπιστήμια, ηθικοδιδάσκαλοι και βιβλία… Γιατί ηθικά δεν γινόμαστε καλύτεροι….»
Μήπως ανθρωπολογικά… «γιατί δεν εξελισσόμαστε σε ένα ανώτερο είδος… τι φταίει…»
Μήπως τελικά φταίει το κοινωνικό σύστημα;
Μα, δοκιμάστηκε και το άλλο, θα μου πουν κάποιοι!
Τότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μάλλον δεν εφαρμόστηκε έτσι όπως έπρεπε να εφαρμοστεί. Ίσως κάτι παραπάνω πρέπει να κάνουμε.
Μη με ρωτήσετε όμως τι… γιατί αυτή την άποψη την δουλεύω ακόμα!
Ναι, επανάσταση!
…αλλά όχι με όπλα, αλλά μέσα μας!

Heliotypon είπε...

Αγνώριστη έγινε η πάλαι ποτέ Ελλαδίτσα μας! Δεν είναι οι μετανάστες που πολλοί τους αποδίδουν όλα τα σττραβά. Είναι τα καινούρια ήθη μας που δεν ξέρω από που στο διάολο μας ήρθαν. Δυστυχώς δεν μπορώ να ερμηνεύσω την κατάσταση και νομίζω ούτε κανένας άλλος μπορεί. Μπορεί να είχαμε και στο παρελθόν φασίστες, εθνορατσιστές κι άλλα φρούτα, αλλά μένανε στα λόγια. Τώρα κάνανε τον ρατσισμό τους πράξη. Να δοέμε τι άλλο θα δούμε!

Αόρατη Μελάνη είπε...

Τσαούσα, εντάξει. Να φοράμε και πράσινες κεραίες για το ξεκάρφωμα.

Ούντανταγκ, κράτα μας μια θέση, ερχόμαστε!

Άθεε, θα συμφωνήσω με το τελευταίο: επανάσταση εκ των έσω.

Ηλιότυπον, αγνώριστη πράγματι. Έχουνε ξεφύγει, δεν ξέρω που οφείλεται αυτό, ούτε πού θα οδηγήσει.

Εξακολουθώ να φοβάμαι ότι το πάνε φυρί-φυρί να μας φορέσουν μια χούντα καπέλο.

tsaousa είπε...

Τι αγνώριστη η Ελλάδα; Πάντα έτσι δεν ήταν;...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι λοιπόν ο μόνος που σκέφτεται έτσι...
Πραγματικά θα'θελα να φύγω από αυτή τη χώρα, ή ακόμα καλύτερα να μην είχα γεννηθεί εδώ.
Δεν έχω το κουράγιο να ψάξω το γιατί τα πράγματα εξελίσσονται κατ' αυτό τον τρόπο. Βλέπω μόνο ότι δεν ανήκω εδώ και ασφυκτιώ. Και μιλώ κυρίως εκ μέρους των μικρών παιδιών μου.

Ανώνυμος είπε...

Μετανάστες,φασίστες,εθνορατσιστές...Πως ξέρετε ποιός έριξε τη χειροβομβίδα;
Κι ενώ εμείς αυτά και αυτά κοιτάξτε κι αυτό http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/03/2009_270021

Να αναγνωριστεί ως ποινικό αδίκημα η μη αναγνώριση της Μακεδονίας ως Ελληνικής,και όσων αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες ενώ ιστορικά δεν υπάρχει τέτοια εθνότητα.
Πικρό χιούμορ κάνω.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Ανώνυμε, να σου πω την αλήθεια, εγώ προσωπικά δεν ξέρω ποιος την έριξε. Γι' αυτό άλλωστε και δεν έκανα καμμιά αναφορά σε ρατσιστές ή φασίστες. Το γεγονός και μόνο ότι κάποιοι περιφέρονται πετώντας χειροβομβίδες οπουδήποτε, με θλίβει αφάνταστα και με τρομοκρατεί, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω αν ήταν ρατσιστές, μπορεί να ήταν αγνοί αγανακτισμένοι πατριώτες (εδώ γελάμε), μπορεί να ήταν και προβοκάτορες (έχουμε γεμίσει από δάυτους), μπορεί να ήταν οτιδήποτε.

Σχετικά με το Μακεδονικό λέω να μην ανοίξω τώρα κουβέντα. Οι ιστορικές και πολιτικές μου γνώσεις πόρρω απέχουν από το να είναι πλήρεις. Ρίξε όμως μια ματιά σε αυτό εδώ το άρθρο, που μιλά για την προέλευση του όρου "σλαβομακεδόνες". Εγώ το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Αόρατη μελάνη το άρθρο δε μου άρεσε.Όπως δε μου άρεσαν και άλλα άρθρα του συγκεκριμένου κυρίου.Μοιάζουν να είναι όλα τα άρθρα στοχευμένα και στρατευμένα σε συγκεκριμένους σκοπούς.
Δεν ξέρω αν το πιάνεις το υπονοούμενο.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Το στρατευμένο και στοχευμένο δεν είναι αναγκαστικά κακό. Αρκεί να μην είναι χαλκευμένο.

Επειδή δε δεν έχω διαβάσει πολλή ιστορία, δεν μπορώ να αποφανθώ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάτι είναι αντίθετο με τα εθνικά συμφέροντα και ταυτόχρονα αναληθές δεν απαιτείται να είμαστε διαβασμένοι για να αποφανθούμε.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Πώς ξέρουμε ότι είναι αναληθές αν δεν είμαστε διαβασμένοι;

Το αν είναι αντίθετο προς τα εθνικά συμφέροντα ή όχι δεν επηρεάζει την αλήθεια του. Ή είναι αληθές ή δεν είναι, ανεξάρτητα από το αν αυτό εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα (να μην αρχίσουμε τώρα να συζητάμε και ποια είναι αυτά, και τι θα πει έθνος, και δεν συμμαζεύεται).

Ανώνυμος είπε...

Αληθές είναι για παράδειγμα πως οι αρχαίοι Μακεδόνες ουδεμία σχέση έχουν με τους Σκοπιανούς.Απαιτείται κάποια ιδιαίτερη ιστορική γνώση για τα αυτονόητα;Και υπάρχουν πολλά τέτοια αυτονόητα που οι πολλές ιστορικές γνώσεις περιττεύουν.Υποθέτω λοιπόν πως εκτός από τη χειροβομβίδα θα σε θλίβουν σε υπέρτερο βαθμό ο κίνδυνος ο προερχόμενος από τους κλέφτες της ιστορίας μας.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Επίσης είναι αλήθεια ότι ούτε και οι αποκαλούμενοι σύγχρονοι Έλληνες έχουν καμμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες. Εκτός κι αν εννοείς ότι καβάντζωσαν το όνομα Μακεδονία νωρίτερα από άλλους. Οι Έλληνες της εποχής του Αλέξανδρου θα καράφλιαζαν αν μας άκουγαν να τον λέμε Έλληνα (ή να λέμε ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες και η Μακεδονία ελληνική).

Εξίσου αυτονόητο και αυτό, έλα όμως που δεν μας κάθεται καλά με το πακέτο εθνική υπερηφάνεια όπως το διαμορφώσαμε!

Ειλικρινά οι επιθέσεις σε ανθρώπους με θλίβουν πολύ περισσότερο από την "κλοπή ιστορίας". Η ιστορία δεν είναι αντικείμενο για να "κλαπεί". Την έφτιαξαν κάποιοι ιστοριογράφοι όπως τους βόλευε. Και οι "δικοί μας" αυτό έκαναν και κάνουν, και οι "άλλοι" τα ίδια.

Ποσώς με ενδιαφέρει αν θέλουν κάποιοι να λέγονται απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων - περαστικά τους. Εδώ υπάρχουν κάτι άλλοι γραφικοί που επειδή ζουν στον ίδιο (περίπου) γεωγραφικό χώρο με τους αρχαίους "Έλληνες" (βλέπε Δωριείς, Ίωνες και λοιπά, διότι τότε δεν τους λέγανε Έλληνες) και επειδή μιλάνε μια γλώσσα όπου περίπου 60% των λέξεων έχει αρχαιοελληνικές ρίζες, νομίζουν ότι είναι και απευθείας απόγονοί των αρχαίων Ελλήνων και μόνοι κληρονόμοι του πολιτισμού και της παιδείας τους (κρίμα που ο θείος Αριστοτέλης και ο θείος Πλάτωνας δεν άφησαν διαθήκη για αυτά, όπως και για τα χωραφάκια τους...).

Ανώνυμος είπε...

“Επίσης είναι αλήθεια ότι ούτε και οι αποκαλούμενοι σύγχρονοι Έλληνες έχουν καμμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες”

Πάντως πολύ μεγαλύτερη σχέση από τους... άσχετους.Είναι προφανής ο κοινός τόπος και η κοινή γλώσσα.Με τη δική σου λογική κανένας λαός δεν έχει σχέση με τους προγόνους του πράγμα αναληθές.Οι φυλετικές διασταυρώσεις δεν αναιρούν το προηγούμενο ,ενώ φυσικό είναι οι ...άσχετοι να μην έχουν κληρονομικά δικαιώματα.Αυτοί που μιλούν τη γλώσσα έχουν και τα δικαιώματα.


“Οι Έλληνες της εποχής του Αλέξανδρου θα καράφλιαζαν αν μας άκουγαν να τον λέμε Έλληνα (ή να λέμε ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες και η Μακεδονία ελληνική).”

Η φράση “ιστορικές πηγές “σου λέει κάτι;Είναι ίδιες οι ιστορικές περίοδοι;Το βέβαιο είναι πως καραφλιάζω εγώ με αυτά που γράφεις.

“νομίζουν ότι είναι και απευθείας απόγονοί των αρχαίων Ελλήνων και μόνοι κληρονόμοι του πολιτισμού και της παιδείας τους (κρίμα που ο θείος Αριστοτέλης και ο θείος Πλάτωνας δεν άφησαν διαθήκη για αυτά, όπως και για τα χωραφάκια τους...)”

Συσκοτίζεις τα φωτεινά.Έχουν σχέση οι ιδέες με εδαφικές διεκδικήσεις και παραχάραξη της ιστορικής(και επομένως επιστημονικής) αλήθειας;
Αν διεκδικήσω εγώ τα περιουσιακά σου στοιχεία ισχυριζόμενος πως δεν έχεις βιολογική συγγένεια και δεσμούς αίματος με τους γονείς σου θα είσαι ικανοποιημένη;Η οικογένεια είναι μια μικρή ομάδα και η πατρίδα μια μεγαλύτερη.Εκτός από θείους Πλάτωνες μήπως γνωρίζεις τη γνώμη των αρχαίων φιλοσόφων για την πατρίδα;
Είσαι ευχαριστημένη με γενοκτονίες και απαλλοτριώσεις τουρκικού τύπου;
Τέλος θα είσαι ευχαριστημένη αν μερικά εκατομμύρια Τούρκοι εισβάλλουν ως μετανάστες σε χώρα της ανατολικής μεσογείου που αρχίζει από γιώτα και τελειώνει σε λάμδα;

Αόρατη Μελάνη είπε...

Όχι, δεν θα είμαι ευχαριστημένη.

Όπως δεν με ευχαριστεί καθόλου το γεγονός ότι με την ιδέα της "μεγάλης Ελλάδας" οδγηθήκαμε πριν από έναν αιώνα στην καταστροφή της Σμύρνης.

Ο εθνικισμός με τρομάζει και με απωθεί. Και οι γενοκτονίες καθίστανται εφικτές χάρη σε αυτόν και μέσω αυτού.

Οι εδαφικές διεκδικήσεις αν δεν βασιστούν στην παραχάραξη της ιστορίας θα βρουν άλλο πάτημα. Και παραχάραξη συμβαίνει από όλες τις πλευρές δυστυχώς.

Οι ιδέες είναι κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας αλλά αυτό δεν επηρεάζει τον τόπο διαμονής των λαών. Δεν είπα κάτι τέτοιο και δεν βλέπω πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. Είπα ότι οι νεοέλληνες νομίζουν ότι κληρονόμησαν τον αρχάιο ελληνικό πολιτισμό, έτσι όπως κληρονόμησαν και τη γη των προγόνων τους. Η γη κληρονομάται, ο πολιτισμός μεταδίδεται πέρα από σύνορα.

Οι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες δεν έρχονται σταλμένοι από κάποιον σκοτεινό δάκτυλο για να μολύνουν και να εξαρθρώσουν το ελληνικό γένος. Είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να ζήσουν, να εργαστούν, να φτιάξουν τη ζωή τους. Μπορεί κάποτε να βρεθούμε κι εμείς στη θέση τους.

Σου φαίνεται σωστό να τους επιτιθόμαστε;

Αόρατη Μελάνη είπε...

Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Χάρη πάνω στο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός μίλησε για εθνικισμό;Δεν δίνω δεκάρα αν στις φλέβες μου κυλά Ελληνικό,Τουρκικό,Βουλγαρικό,Σερβικό,Εβραικό η Ρωσικό αίμα.Όλοι άνθρωποι είμαστε.Όλες οι γλώσσες της ανθρωπότητας πρέπει να διατηρηθούν και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές να μοιραστούν δίκαια στους ανθρώπους.
Αλλά πως να μη δεχτώ πως η ελεύθερη είσοδος μεγάλου αριθμού μεταναστών
σε λίγο χρόνο επιδρά αρνητικά σε όλα τα επίπεδα;Έχεις αναρωτηθεί γιατί άλλες χώρες δεν επιθυμούν αθρόες εισαγωγές;
Αν έδωσες και την απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρόσθεσε άλλο ένα παράγοντα επιπλέον για τη χώρα μας,αυτόν του κινδύνου από γειτονικές χώρες.Η έλλειψη κοινωνικής συνοχής από την είσοδο αλλόγλωσσων θα είναι ένα επιπλέον πρόβλημα αν χρειαστεί να αμυνθούμε,αλλά και κάποιοι γείτονες μετανάστες ομιλούντες την Ελληνική δεν θα είναι ιδιαίτερα φιλικοί.
Μήπως δεν ζούμε στο 2009 και ζούμε στο 3009 και δεν το έχω καταλάβει;
Αν πάρουν φωτιά τα Βαλκάνια να δούμε σε ποιό blog θα τρέχουμε να κρυφτούμε.Αν δεν παρακολουθείς την επικαιρότητα οι σκοπιανοί διεκδικούν και τη Θεσσαλονίκη.
Αδιαπραγμάτευτες έννοιες λοιπόν οι έννοιες Μακεδονία και Μακεδόνες από παραχαράκτες της Ιστορίας.Αν θέλουν να αναγνωριστούν με αυτό το όνομα ας μάθουν Ελληνικά.
Όλα αυτά είναι αυτονόητα.Όσοι επιθυμούν διαμελισμό της χώρας με μελλοντική κατάληξη την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον χάρτη θέτουν ενδιάμεσους στόχους και τακτικές.Προσοχή λοιπόν.
Δεν είναι η Ελλάδα και ούτε πρέπει να είναι κέντρο περίθαλψης μεταναστών και αν κάποιοι σε έπεισαν για κάτι τέτοιο σε κορόιδεψαν.Με Ευρωπαικά χρήματα να γίνεται ο επαναπατρισμός τους.

Ανώνυμος είπε...

Με παρέπεμψες στον Γιάννη Χάρη.Να ένα απόσπασμα από το κείμενό του.

“«Θριάμβευσε στην περιοχή της Καρινθίας το κόμμα του ακροδεξιού ηγέτη Γιοργκ Χάιντερ, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον περασμένο Οκτώβριο σε τροχαίο δυστύχημα. Ήταν το πρώτο εκλογικό τεστ στην Αυστρία μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Συντηρητικούς. Η ακροδεξιά “Ένωση για το Μέλλον της Αυστρίας” απέσπασε το 45,5% των ψήφων στις τοπικές εκλογές, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα περιορίστηκε στο 28,6%».

Μας λέει τίποτα αυτό; “


Τι εννοεί ο Γιάννης Χάρης με το “μας λέει τίποτα αυτό;”

Μα ποιός ήταν αυτός ο Γιοργκ Χάιντερ;
Από την εφημερίδα έθνος διαβάζουμε:


Γεννήθηκε το 1950 και από έφηβος δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική. Ο πατέρας του ανήκε στους φαιοχίτωνες, τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ, ενώ η μητέρα του είχε διατελέσει αρχηγός της χιτλερικής νεολαίας.
Από το 1977 ήταν μέλος του Κόμματος της Ελευθερίας.
Το 1991 διεξήγαγε εκστρατεία κατά της μετανάστευσης. Είχε δηλώσει πως το Τρίτο Ράιχ είχε σωστή πολιτική στην απασχόληση, ενώ, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης, είχε αναφερθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποκαλώντας τα ποινικά στρατόπεδα.
Η συμμαχία για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σούσελ, το 2000, κατέρρευσε, οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές το 2002, στις οποίες το Κόμμα της Ελευθερίας απώλεσε σημαντικές δυνάμεις. Ακολούθησαν εσωκομματικές συγκρούσεις που ανάγκασαν τον Χάιντερ να αποσχιστεί και να σχηματίσει τη Συμμαχία για το Μέλλον της Αυστρίας (BPO).
Το 2002 είχε επικριθεί δριμύτατα όταν είχε συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεϊν.
Στις εκλογές του 2006 το νέο κόμμα του μόλις που πέρασε το όριο του 4% για την είσοδό του στη Βουλή.
Στις εθνικές εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου το κόμμα του Χάιντερ τριπλασίασε τη δύναμή του


Γιατί μου θυμίζει τη Νταιάνα γιατί μου θυμίζει τη Νταιάνα...
Αόρατη Μελάνη το πιάνεις το υπονοούμενο η να το γράψω καθαρότερα;

Αόρατη μελάνη φαίνεται πως δεν έχεις κατανοήσει κάποια πράγματάκια της παγκόσμιας πραγματικότητας η αν δε συμβαίνει αυτό με έχεις υποτιμήσει προτάσσωντας φιλάνθρωπα παραμυθάκια με μετανάστες.
Και ειλικρινά σου λέω είμαι φιλάνθρωπος αλλά μόνο με τους αληθινούς και τους καλούς πλέον.Και φυσικά το ίδιο ακριβώς είμαι και με τους μετανάστες φίλους που ζητάνε στον ήλιο μοίρα.Κάποιοι άλλοι “παγκόσμιοι”υποδύονται τους φιλάνθρωπους αλλά δεν είναι.Ίσως γιατί δεν εμφορούνται από αρχαίο Ελληνικό πνεύμα.Ελπίζω να μην ανήκεις στην παρέα τους αν και πολύ το φοβάμαι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ του Θεόδωρου Κατσανέβα (εφημερίδα “παρόν”φύλλο 8 Μαρτίου)



Η χώρα μας, ναι, οφείλει να δείξει τον πρέποντα σεβασμό στους νόμιμους οικονομικούς μετανάστες, να τους εντάξει στον κοινωνικό της ιστό, και σε όσους δεν έχουν υποπέσει σε εγκληματικές πράξεις, σταδιακά να τους παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια, όπως και σε αυτούς που γεννιούνται στην Ελλάδα από νόμιμους μετανάστες. Να δεχθεί έναν ορισμένο αριθμό πολιτικών προσφύγων, ακόμα και σε βαθμό μεγαλύτερο απ' αυτόν που αναλογεί στον πληθυσμό της. Να επιτρέψει τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αθήνα και να βάλει φρένο στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και στην εκμετάλλευση των νόμιμων μεταναστών από διάφορα κυκλώματα. Παράλληλα, η ελληνική πολιτεία οφείλει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για τον έλεγχο της ανεξέλεγκτης μαζικής εισβολής και της απειλούμενης πληθυσμιακής αλλοίωσης της χώρας. Να θωρακίσει τα σύνορα με τη βοήθεια της Frontex, της Interpol, των τουρκικών, των ιταλικών, των γαλλικών αρχών και αυτών των ΗΠΑ. Να ενισχύσει τη Διεύθυνση της Αστυνομίας Αλλοδαπών, να εξοντώσει αμείλικτα τα εδώ κυκλώματα των δουλεμπόρων και των συνεργατών τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβάλει στην Τουρκία τη διακοπή της πρακτικής που ακολουθεί στο θέμα αυτό με πολλούς τρόπους, πέραν της απειλής για αναστολή των ενταξιακών διαδικασιών και άλλων κυρώσεων.
Εξάλλου, πρέπει να αναθεωρηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου ΙΙ, όπου έχει συμφωνηθεί ότι η πρώτη χώρα εισόδου των λαθρομεταναστών στην ΕΕ είναι υπεύθυνη για τη διαχείρισή τους. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ επιπλέον είναι σε θέση να αντιληφθούν το αυτονόητο, ότι μια τέτοια κατάσταση θα αποτελέσει το ευρωπαϊκό εφαλτήριο για μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις στον δυτικό κόσμο. Μεταξύ άλλων, αναγκαίον είναι να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία και οι πρακτικές της εφαρμογές για τους δουλεμπόρους, η απαγόρευση ενοικίασης πολυκατοικιών σε λαθρομετανάστες, η δημιουργία ενός «Οργανισμού για τους Μετανάστες», που θα αναλάβει τη συνολική διαχείριση και την προσωρινή μετεγκατάστασή τους σε αξιοπρεπείς χώρους, μακριά από το κέντρο της Αθήνας, και θα τους επαναπροωθήσει στις χώρες τους με ναυλωμένα αεροπλάνα ή άλλα πρόσφορα μέσα, σε συνδυασμό με την παροχή διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Μαρκογιανάκης και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί και βουλευτές έχουν ευαισθητοποιηθεί με το όλο ζήτημα. Αντίθετα, ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης και ορισμένοι δημόσιοι αξιωματούχοι έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάντια της Αθήνας, με την αδιαφορία τους για το όλο ζήτημα που απειλεί τον εθνικό ιστό της χώρας.
Εάν δεν γίνει τώρα κάτι, σύντομα θα είναι πολύ αργά για να αναστραφεί η παράδοση της πρωτεύουσας και της χώρας στην ανομία, στο έγκλημα και σε βίαιες φυλετικές συγκρούσεις που θα υπονομεύσουν την όλη υπόσταση και κοινωνική της συνοχή. Γιατί σε 10-15 με 20 χρόνια το αργότερο, η Ελλάδα θα έχει «βοσνιοποιηθεί» και απλώς θα πάψει να υπάρχει. Και τότε λίγη σημασία θα έχει αν οι Τούρκοι θα σουλατσάρουν με τις φρεγάτες τους στο Σούνιο, αν θα έχουν καταλάβει το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και ποιος ξέρει τι άλλο, αν η FYROM θα λέγεται Μακεδονία και αν θα υπάρχει ακόμα ο Ελληνισμός στην Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

Το πληρες άρθρο εδώ http://www.paron.gr/v3/new.php?id=38837&colid=37&catid=33&dt=2009-03-08%200:0:0

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή ο Κατσανέβας απαντά και στο γνωστό παραμύθι της φιλανθρωπίας που αναπαράγει η Αόρατη Μελάνη ορίστε το απόσπασμα "Η πολυπολιτισμική ή διαπολιτισμική κοινωνία στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης λειτουργεί ομαλά σε μεγάλες χώρες όπως η ΗΠΑ, όπου έχει διαφυλαχθεί η υπεροχή των Αγγλοσαξόνων με το σύστημα της εθνολογικής ποσόστωσης της εισροής μεταναστών.
Στην περιφέρεια της Γης, παρόμοιες πρακτικές μπορεί να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των εθνών-κρατών, όπως έχει συμβεί με πολλά ιστορικά προηγούμενα. Αν δεν προβληματιστούμε σχετικά, τότε υιοθετούμε τη μελλοντική διάλυση της εθνολογικής και κοινωνικής μας συνοχής. Η «μικρή πλην έντιμος Ελλάς» φυσικά δεν είναι σε θέση να περιθάλψει το 1 δισ. των λιμοκτονούντων παγκοσμίως, των αποβλήτων του παγκόσμιου καπιταλισμού που επιζητούν δικαίως μια θέση στη ζωή.
Η παγκόσμια φτώχεια δεν λύνεται με τη φιλανθρωπία Οι δουλέμποροι διακινητές των λαθρομεταναστών εισπράττουν 3.000-6.000 δολάρια το κεφάλι για τη διακίνηση του «εμπορεύματος», οι ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών στα γκέτο της Αθήνας ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 3-7 ευρώ την ημέρα ανά άτομο, που αναλογούν σε 20-60.000 ευρώ τον μήνα, kai οι έμποροι ναρκωτικών και πορνείας τούς εντάσσουν στο εγκληματικό τους κύκλωμα στο κέντρο της χώρας, που έχει μεταβληθεί σε γκέτο του εγκλήματος και της ντροπής. Και οι «ιθαγενείς» που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές!
Ορισμένοι προοδευτικοί και αριστεροί πολιτικοί και ακτιβιστές προσεγγίζουν το πρόβλημα με ανιδιοτέλεια μεν, αλλά μόνο από την ανθρωπιστική του σκοπιά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι για όλα φταίει ο ιμπεριαλισμός, παραβλέποντας ότι το μεγαλύτερο θύμα, σκόπιμα ή μη, είναι η χώρα μας. Αλλά κάθε άλλο παρά αποτελεί αριστερή αντίληψη η άποψη ότι το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχειας μπορεί να λυθεί μεμονωμένα, με φιλανθρωπικού τύπου ενέργειες και μάλιστα από μια κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη όπως η Ελλάδα."

Αόρατη Μελάνη είπε...

Ανώνυμε, γιατί δεν ανοίγεις ένα μπλογκ δικό σου; Είναι προφανές ότι έχεις πολλά και αξιόλογα να πεις. Και σε παρακαλώ πάψε να διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου μιλώντας για "παραμύθι φιλανθρωπίας" και άλλα συναφή που βγάζεις από το κεφάλι σου.

Νομίζω ότι το να ρίχνουμε χειροβομβίδες σε στέκια πόρρω απέχει από το να διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική που ασκείται διεθνώς στο θέμα της μετανάστευσης.

Για να ξαναγυρίσουμε στα δικά μας (με την υψηλή σου άδεια), εγκρίνεις τη ρίψη χειροβομβίδων στον αστικό πυρήνα εν καιρώ ειρήνης ή όχι; Ασχέτως κατά τίνος ρίπτονται.

Γιατί αυτό ήταν το θέμα της ανάρτησης, σε περίπτωση που δεν το είχες καταλάβει.

Ανώνυμος είπε...

Αόρατη μελάνη όπου σκάζει χειροβομβίδα το κάνεις θέμα;Στην Τουρκία σκάζουν πολλές.Ασχολήσου με αυτές.Γιατί να ασχολούμαστε με μία αντιρατσιστική χώρα όπως η Ελλάδα και να δημιουργούμε ζητήματα;Νομίζω πως ο εκδημοκρατισμός της στρατοκρατικής γείτονος είναι ασυγκρίτως σπουδαιότερο ζήτημα και αφορά και τη δική μας ασφάλεια.
Και για να μη νομίζεις πως σου υπαγορεύω θέματα,θα ήθελα να μου πεις ευθέως τη γνώμη σου για το παρακάτω κειμενάκι και δεν θα επανέλθω με άλλα σχόλια.Απλά πες τη γνώμη σου έτσι για να μου ικανοποιήσεις την περιέργεια.Σε τόσα θέματα παίρνεις θέση ,10 γραμμούλες ακόμη δε θα σε κουράσουν.Αν απαντήσεις, σε παρακαλώ να είσαι σαφής.Όπως καταλαβαίνεις τα θέματα αναδεικνύονται και από τη δοθείσα έκταση σε αυτά,άλλο 10 εφημερίδες να έχουν τίτλο τη "χειροβομβίδα"άλλο να περνάει στα ψιλά.Το ίδιο συμβαίνει και στα blogs.Με ποιά κριτήρια επιλέγεις τα θέματά σου;Απορία εκφράζω καθώς βλέπω ποικίλουν.Για να μη σε ταλαιπωρώ να το κείμενο:
Η Ελλάδα με το ζόρι μετατρέπεται σε πολυεθνική χώρα,ο εθνικός μηδενισμός και ο φανατικός "αντιρατσισμός" που καλλιεργείται τα τελευταία 7-8 χρόνια στην Ελλάδα εξυπηρετεί τους κοσμοκρατορικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Ο"αντιεθνικισμός", ο "αντιρατσισμός", τα "ανθρώπινα δικαιώματα", η έννοια της "πολυπολιτισμικής" κοινωνίας όχι μόνο μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των ψυχολογικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ αλλά είναι επιπλέον έννοιες βαθύτατα και ακραία δεξιές, αντιδραστικές.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Τα θέματά μου τα επιλέγω με καθαρά προσωπικό κριτήριο. Οτιδήποτε μου τραβά την προσοχή, είδηση, ανάγνωσμα, ιδέα.

Με απασχόλησε το θέμα με τη χειροβομβίδα γιατί με σόκαρε μια τέτοια κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Με ανησυχεί η βία και η τρομοκρατία που παρατηρώ όλο και συχνότερα στο κέντρο της Αθήνας. Με τρομάζει η ευκολία με την οποία συμβαίνουν πλέον τέτοια περιστατικά, όπως το βιτριόλι που ρίξανε στην Κωνσταντίνα Κουνέβα ή η εν λόγω χειροβομβίδα. Δεν με απασχόλησε η ρατσιστική διάσταση του θέματος, αλλά το γεγονός ότι σημειώνονται τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες τόσο κοντά μας.

Το κείμενο που παραθέτεις μου φαίνεται φοβικό. Και μόνο που βλέπω τη φράση ανθρώπινα δικαιώματα μέσα σε εισαγωγικά, μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.

Τι στην ευχή σ' έχει πιάσει μαζί μου; Έχω τη γνώμη μου κι έχεις τη δική σου, διαφωνούμε, το είπαμε, οκέι. Τι άλλο θες; Να πω ότι έχω τόση αναγνωσιμότητα και τα λες για να τα ακούνε άλλοι; Ψιλικατζού είμαι.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω προς τι τόσο πείσμα είτε να με μεταπείσεις είτε να με βάλεις ντε και σώνει να ομολογήσω ότι κάνω λάθος.

Δεν βρίσκεις κανέναν άλλον να ζαλίσεις;

Ανώνυμος είπε...

"Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω προς τι τόσο πείσμα είτε να με μεταπείσεις είτε να με βάλεις ντε και σώνει να ομολογήσω ότι κάνω λάθος."

Εσύ το λες αυτό,δεν είναι έτσι.Ζήτησα τη γνώμη σου.Το "φοβικό" δεν είναι απάντηση.
Το "ανθρώπινα δικαιώματα" είναι σε εισαγωγικά γιατί είναι κατευθυνόμενα από ξένες χώρες και ξένες μυστικές υπηρεσίες.Αλλά επειδή σίγουρα δεν θέλεις να στολίσω το blog από υλικό με "διαδηλώσεις","επαναστάσεις","αντιρατσιστικές ομάδες","υπεράσπιση ανθρώπινων δικαιωμάτων"που δρομολογούν οι "ευαίσθητοι" παγκοσμίως μεταναστεύω.Πιστεύω πως ο γάιδαρος είναι σημαντικότερος από το αν στάξει η ουρά του και καμμιά προπαγάνδα δεν θα με πείσει για το αντίθετο.ΑΥΤΟΙ που δημιουργούν τα παγκόσμια προβλήματα,την παγκόσμια φτώχεια,την πείνα,τις μεταναστεύσεις,τις εθνικιστικές έριδες,τις αλλαγές της ιστορικής αλήθειας,αυτοί που αφαρμόζουν το 2 μέτρα και 2 σταθμά ανάλογα με τα συμφέροντά τους είναι γνωστοί.
Το να κοπτόμεθα για αστικά δικαιώματα προτάσσωντας αυτά είναι υποκριτικό,ειδικά όταν μικρό ζήτημα υπάρχει για τη χώρα μας.Αυτό που κρύβουν λοιπόν πίσω από την χειροβομβίδα οι εθελοντές πρόμαχοι "ευαίσθητοι"είναι η υπεράσπιση της αύξησης του αριθμού των μεταναστών γιατί αυτό εξυπηρετεί τα σχέδια των αφεντικών τους.Για την ικανοποίηση του ίδιου στόχου προσπαθούν να εκμαιεύσουν από τα θύματα της προπαγάνδας τους τον ανθρωπισμό προς τους μετανάστες(και εδώ θα σε παρέπεμπα σε άρθρα μεγάλων εφημερίδων ήδη αλωμένων από τους "ευαίσθητους" για να πάρεις μια γεύση αλλά δεν έχει νόημα).

Αόρατη Μελάνη είπε...

"Το "φοβικό" δεν είναι απάντηση."

Γούστο έχεις! Μου θυμίζεις τον άντρα μου, που όταν με ρωτάει κάτι και δεν του αρέσει η απάντησή μου, μου λέει "αυτό δεν ειναι απάντηση".

ΕΙΝΑΙ απάντηση. Το αν είναι η απάντηση που θα ήθελες ή όχι, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Η πραγματικότητα δεν υποχρεούται να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.

Επειδή όμως σε συμπάθησα, ιδού και ανεπτυγμένη εκδοχή της απάντησης:

Φοβικό και συνομωσιολογικό και παρωπιδικό και στενόμυαλα εθνικιστικό.

Με τα λοιπά που λες διαφωνώ, αλλά δεν έχω κουράγιο τώρα να το αναπτύξω.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα κράτη και διάφορες ομάδες άτυπες η όχι,εξυφαίνουν σχέδια για την απόκτηση της εξουσίας.Αν αυτό το γεγονός ονομάζεται συνομωσία τότε στον πλανήτη γη βασιλεύουν οι συνωμοσίες.Απλά μένει να αποδείξουμε ποιές από αυτές είναι αληθείς και ποιές μόνο στα μυαλά κάποιων.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Με αυτό το σχόλιο θα συμφωνήσω!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ “ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ” ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ



http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=957148

Squeaky είπε...

Αμάν! κι εσύ βρε Μελάνη.
Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω.
Το ότι έσκασε μια χειροβομβίδα στο κέντρο της Αθήνας, το κάνεις θέμα?
Να μου πεις για τον Κατσανέβα, να το δεχτώ. Κάποιοι μπήκαν κι ανακάτεψαν τα χαρτιά του. ΑΥΤΟ μάλιστα. Αυτό είναι θέμα για βαθύ προβληματισμό. Ευτυχώς που το ανέδειξε η έγκυρη Espresso.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Τριπάκι μου, σε ευχαριστώ από βάθους κοιλίας. Ειλικρινά είχα κουραστεί να κονταρομαχώ μόνη μου.

Squeaky είπε...

Άς όψονται οι αυξημένες ανάγκες βρεφονηπιακής φροντίδας του τελευταίου μήνα, που με κράτησαν βδομάδες μακριά απ΄τις συζητήσεις και το ίντερνετ.
Βλέπω όλα τα ποστ αναδρομικά, όταν ήδη έχουν ξεθυμάνει οι κουβέντες.
Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο μα πόσο με καλύπτουν όσα γράφεις.
Ν΄αγιάσει το στόμα σου!
:)
(Ευχή που βρήκα έ?)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Αόρατη Μελάνη είπε...

Το προηγούμενο σχόλιο μεταφέρθηκε στο πτυελοδοχείο